реклама Делікат

Господарський суд Черкаської області задовольнив позов Черкаської обласної прокуратури про стягнення до державного бюджету понад 230 тис. грн, сплачених за недійсними додатковими угодами про збільшення ціни на електроенергію для навчального закладу вищої освіти міста Черкаси.

Фото: фейсбук Черкаської обласної прокуратури


Так, за результатом проведення у 2021 році торгів, навчальним закладом укладено з суб’єктом господарювання договір про закупівлю енергоносія за бюджетні кошти.

У подальшому, незважаючи на те, що початкова ціна товару відповідала середньоринковим цінам, між замовником та постачальником було укладено 4 додаткові угоди, кожна з яких збільшувала ціну за одиницю товару на 10 %.

Фактично це призвело до зростання вартості товару на 36%, а його обсяг був зменшений. Остаточна ціна за енергоносій перевищила пропозиції інших учасників торгів.

Прокуратурою було встановлено, що суб’єктом господарювання неправомірно ініційовано перед закладом освіти питання укладення додаткових угод, оскільки коливання цін на ринку не було підтверджено.

Реагуючи на вказані порушення, обласною прокуратурою подано до суду позов про визнання додаткових угод недійсними та повернення надмірно сплачених коштів до державного бюджету.

Господарський суд визнав доводи обґрунтованими та законними і зобов’язав суб’єкта господарювання сплатити зазначену суму до державного бюджету.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100