реклама

реклама Делікат

реклама

У Черкасах біля палацу культури «Дружба народів» засяяла новорічна ялинка.


Її відкриття стало справжнім святом для маленьких і дорослих черкащан, адже в суботу на площі можна було зустріти не тільки Діда Мороза, Снігуроньку та улюблених мультяшних персонажів, а й подивитися на феєричне шоу вогню від творчої групи «Джайра». Та не тільки це стало особливістю ялинки. Вона цікава ще й тим, що біля неї встановлено дві поштові скриньки – так звану «Пошту Діда Мороза». Сюди черкаські діти можуть вкидати свої листи до улюбленого новорічного персонажа. Найкращі з них він обов’язково прочитає і завітає до авторів із подарунками.

Отже, суботнього дня, ні вітер, ні сніг не був страшний дітлахам, що захоплено чекали, коли ж засяє ялинка. Ведучі свята розважали їх цікавими конкурсами, а потім ще й влаштували змагання серед батьків: хто зробить цікаву фігурку з повітряних кульок. Радісними вигуками діти зустрічали ляльок-велетнів: Вінні-Пуха, Тигра, П’ятачка, Губку Боба та інших.


– Ми тут частенько буваємо, – каже жителька міста Наталя, спостерігаючи, як її 8-річна донька Настя вистрибує на імпровізованій сцені. – На святах донька вигравала частенько якісь дитячі призи, тому дуже любить сюди ходити.

Ще одна черкащанка Олена привела на свято свою 6-річну доньку Марійку. Каже: дівчинка з нетерпінням чекає відкриття ялинки.

Учениця ЗОШ № 17 Світлана Нечипоренко також в очікуванні. Хоче, аби на ялинці було багато іграшок. На свято дівчинка прийшла з мамою та меншою сестричкою Софійкою.

– У Діда Мороза я просила, аби моя мама завжди була щаслива, і в нас ніколи не було в сім’ї сварок, – розповідає 12-річна Світланка.

А от 2-річному Іванку пощастило побачити свято «з висоти». За дійством малюк спостерігав, сидячи на плечах у свого дідуся Анатолія Володимировича. Разом з дружиною Ольгою Іванівною вони привели внука на свято. Пан Анатолій працює на «Азоті» апаратником, а пані Ольга вже на пенсії.

– Як нас запрошують, то ми завжди сюди приходимо з онуком. Ось підросте трошки, то будемо частіше ходити, ще й на гуртки якісь запишемося, – усміхається бабуся.

Особливий же захват у гостей свята викликала поява Діда Мороза та Снігуроньки. Вони виявилися досить сучасними, тож і приїхали не на санках, а на білому лімузині. Разом з ними відкривала ялинку і голова фонду «Дитячий світ», почесний президент ПАТ «Азот» Валентина Жуковська.


– Новий рік – це свято, яке об’єднує родини, якого чекають малі і дорослі. Я хочу, щоб це свято принесло вам здійснення мрій. Хай всі ваші плани здійсняться у Новому році! – привітала черкащан Валентина Борисівна. А потім під радісні вигуки малечі ялинка засвітилася яскравими вогниками.

Встановлення новорічної ялинки біля «Дружби народів» – це відновлення традиції, яка колись була в Черкасах, пояснює свій задум Валентина Жуковська.

– Крім того, ми хотіли ще з початку відкриття оновленого палацу культури, аби це була площа для дітей, щоб вони могли тут проводити час. Відкриття ялинки – це початок святкових заходів, які проходитимуть у «Дружбі народів» на новорічні свята, – зауважує вона.

Зокрема, з 19 грудня заплановано ряд вистав, театральних постановок, гастролі відомого балету та цирку. Більшість квитків буде роздано безкоштовно дітям з категорійних сімей. Решту розповсюджуватимуть через каси, однак коштуватимуть вони всього по 20 грн. Гроші від продажу спрямують на допомогу онкохворим дітям.

Валентина Жуковська розповідає: зараз діти нерідко звертаються і просять подарунки.

– Я люблю дарувати дітям подарунки, бо коли дитина його отримує, то починає вірити в те, що світ кращий. Вона вже не чекає від нього якоїсь агресії. Подарунок ніби каже дитині, що все буде добре.

Запитуємо, про що сама мріяла в дитинстві.

– Моє дитинство пройшло в радянські часи, і тоді головним був солодкий подарунок – цукерки, мандарини. А ще дуже хотіла ляльку. Здається, з’явилися ляльки не вітчизняного виробництва, які могли кліпати очима і рухати руками… Мріяла про неї, мабуть, як і кожна дівчинка. Дуже вдячна своєму батькові, котрий з розумінням ставився до моїх дитячих мрій. Тепер сама намагаюся і дітям, і онукові робити святкові подарунки, – каже Валентина Борисівна.

реклама

Коментарі  

 
-2 #10 Ёлка 17.12.2012 20:55
не Топаловых,а Тобаловых! Деревня!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #9 ledi 17.12.2012 20:38
присуствие опошляет меропиятие и восприятие праздника в районе дружбы народов вспоминаются недавние события к большому сожалению не закончившиеся
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #8 Максим 17.12.2012 19:40
От дивлюся я на вас, лЮДЕЙ і думаю, що ж ви такі ображені на життя та на себе. Діти прийшли, потанцювали, отримали гарний настрій. А ви тут - політика, шмолітика. та мені все одно хто за цим стоїть - моя дитина добре провела час. і слава Богу. ані одарич, ані тулуб, ані булатецький нічого такого не зробили і близько. давайте ще про перейменування енгельса посваріться перед новим роком...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #7 Сергей Харченков 17.12.2012 18:36
Конечно, что детям нравится. И это хорошо. Но взрослые должны понимать, зачем все это делается. Ведь отнюдь не от широты души , а корысти ради.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #6 Ahmed 17.12.2012 17:47
ps

и ребенку тоже
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #5 Ahmed 17.12.2012 17:32
а мне понравилось открытие ёлки
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #4 Сергей Харченков 17.12.2012 17:26
Весной выборы. Этой "благодетельнице " не терпится повторить путь Топаловых.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #3 Новый гость 17.12.2012 14:41
Ребенок то верит, что мир лучше,
.................
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #2 Новый гость 17.12.2012 14:38
А дед мороз - Фиртеш?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #1 Йоллопукі 17.12.2012 14:02
...до Діми Мороза, так точніше...............
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100