З нагоди одинадцятої річниці з дня ухвалення Закону України «Про об’єднання співвласників багатоквартирних будинків» у Черкасах відзначили кращих голів ОСББ. Почесні грамоти від імені міської влади вручила заступник міського голови Черкас Людмила Зарічна.

Людмила Зарічна наголосила, що об’єднання співвласників багатоквартирних будинків у своїй роботі є флагманами. Оскільки першими наважились взяти на себе відповідальність за стан свого житлового фонду, створюючи власними руками добробут довкола себе. Тоді як і донині левова частина населення з острахом дивляться в бік самостійного господарювання.

Хоча досвід діяльності черкаських ОСББ засвідчують ефективність такої форми господарювання. Зокрема, нині в місті діють 132 ОСББ, з яких 14 – утворені цього року, інформує прес-служба Черкаського міськвиконкому.

Начальник відділу сприяння ОСББ Юрій Івченко розповів, що четвертий рік поспіль в Черкасах діє міська програма підтримки ОСББ, згідно з якою об’єднання отримують допомогу на капітальні ремонти з бюджету Черкас. Гроші виділяються на умовах співфінансування: частину коштів платить ОСББ, решту – покриває міська казна. Цього року на капітальні ремонти 32 ОСББ з бюджету Черкас було виділено майже 1,3 мільйони гривень. Наступного року першочергово передбачається фінансування з міського бюджету для об’єднань співвласників багатоквартирних будинків на заходи з термомодернізації будинків: заміні вікон, дверей, утеплення фасадів тощо.

Також Юрій Іванович наголосив, що об’єднання мають змогу залучати грантові кошти на реалізацію власних проектів з модернізації та оновлення житлового фонду. Приміром, повідомив про можливість пільгового кредитування для ОСББ, яке надає Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України і закликав голів ОСББ подавати пропозиції Мінрегіонбуду.

Юрій Івченко запропонував присутнім головам ОСББ утворити черкаську гільдію управителів ОСББ, яка б представляла інтереси міста на загальнодержавному рівні.

Одна з кращих черкаських господарників – керівник ОСББ «Ян» Майя Лебедєва зауважила, що в Україні варто започаткувати традицію святкування такого спільного свята для ОСББ. Для цього до Кабінету Міністрів України були подані пропозиції щодо започаткування такого «професійного» дня ОСББ.

Крім того, Майя Василівна запропонувала колегам створити в місті спільну управляючу компанію, яка б допомагала черкаським ОСББ на пільгових умовах укладати угоди на обслуговування та виконання капітальних ремонтів з організаціями.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100