Регіональний координатор проекту Східноукраїнського центру громадських ініціатив «Через доступ до генеральних планів – до містобудування без корупції» Сергій Слинько звернеться до прокуратури з проханням розібратися, чому в усіх 16 міських радах області обмежений доступ до генеральних планів. Про це активіст повідомив учора під час прес-конференції.

– Я надіслав звернення до усіх 16 міських рад області з проханням отримати копії генеральних планів міст чи посилання на інтернет-ресурси, де вони розміщені. Відповіді надійшли лише від 11 міськрад. У 5 інших мені пояснювали, що чи то їм лист не надходив чи то він десь загубився. Мене, наприклад, дуже розсмішила відповідь Звенигородської міськради, де зазначено, що генеральний план є таємним і, разом із тим, надіслали мені його копію, – дивується такій непослідовності Сергій Слинько.

 


Натомість експерт Всеукраїнського центру «Через доступ до генеральних планів – до містобудування без корупції» Вадим Сабінін відзначив, що із 16 міст Черкащини лише в обласному центрі генеральний план виклали на офіційному порталі міськради.

– Позитивним є те, що усі три креслення генплану є дуже об’ємними і деталізованими. Не всі міста в інших областях мають таку деталізацію, як в Черкасах, – сказав він.

Повний доступ до генплану забезпечило також місто Ватутіне, однак на сайті міськради розміщене лише одне креслення, тому експерт підозрює, що воно, напевне, є єдиним.

– Ми не намагаємося зверненням до прокуратури показати, якими поганими є міські ради. Ми хочемо лише, щоб установа розібралася, чому немає доступу до документів в міськрадах, – пояснює Сергій Слинько. – Нам часто доводилося чути від представників міської влади те, що вони не можуть «відкрити» всю інформацію, оскільки є обмеження Українського державного науково-дослідного інституту «Діпромісто». Тому хочемо розібратися із цією ситуацією і отримати хоч якісь відповіді від 5 міськрад, які проігнорували наше звернення.

реклама

Коментарі  

 
0 #1 План 18.12.2012 09:48
коли нема коту що робити, він..генплан лиже
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100