реклама Делікат

реклама

Відбулася презентація грантового проекту Хорова асамблея «Choral Cherkasy». На сцену Черкаської філармонії вийшли всі хорові колективи міста та гості з Кропивницького. Проект об'єднав понад 450 голосів, 16 колективів-учасників виконали 39 композицій.

Учасник заходу Іван Деркач сьогодні співав у двох хорах Черкаського музичного фахового коледжу імені С. Гулака-Артемовського та камерному хорі «Канон».

IMG_20240530_161655

– У хоровому мистецтві я вже давно. Хоровий спів в Україні завжди був розвинений, часто прославляв наші традиції за кордоном. Дуже добре, що існують такі заходи, тут мають змогу вступити і маленькі діти, і дорослі, студенти. Це обмін емоціями, досвідом.

Директорка Черкаської дитячої музичної школи № 1 ім. М.В.Лисенка Юлія Темченко зазначила, що проект зміг підтримати психологічний стан дітей під час війни.

– Ми хочемо, щоб наші діти відволікалися, творили, розвивалися. Вони великі молодці. Мистецькі школи показали височенний рівень на звітних концертах в умовах воєнного стану. Наразі діти витримують психологічно-важкий ритм життя на рівні з дорослими.

IMG_20240530_162918

Авторка та координаторка мистецького проекту Анастасія Юрик розповіла, що метою Хорової асамблеї є популяризація хорового мистецтва серед мешканців міста, об'єднання хорових колективів.

Юлія Капуш, фото Прочерку

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100