реклама Делікат

реклама

У Черкасах під Будинком правосуддя 6 червня зібралися містяни.

Митрополита Феодосія зустрічають містяни з плакатами. Суспільне Черкаси/Анастасія Столбова


Вони закликали, аби діяльність церкви московського патріархату в Черкасах припинили, а митрополита Феодосія посадили під цілодобовий домашній арешт, пише Суспільне.

З такою позицією прийшли містяни до Соснівського суду, розповів учасник акції Денис Гайда. За його словами, на акцію прийшли до пів сотні містян.

Суд над митрополитом триває понад рік: у 2023 році йому повідомили три підозри за розпалювання міжрелігійної ворожнечі та заперечення збройної агресії Російської Федерації. Із 12 квітня він перебував під цілодобовим домашнім арештом, а з 20 грудня – під нічним домашнім арештом. Четверту підозру митрополит Феодосій отримав 23 лютого 2024 року. Його звинуватили у "підривній діяльності" проти України. 29 травня митрополиту продовжили нічний домашній арешт ще на два місяці.

Митрополита Феодосія зустрічають містяни з плакатами. Суспільне Черкаси/Анастасія Столбова


«Чому Феодосій не за ґратами?» — плакат із такою назвою вивісили учасники акції перед черговим засіданням щодо митрополита Черкаського та Канівського Феодосія. Одна із учасниць акції, Анастасія Гудзь-Чорновол проти діяльності в Черкасах Української православної церкви московського патріархату.

"На третьому році війни це обурливо. І взагалі, толерантність нашого народу просто не знає міри, нам досить, нам уривається терпець. Поки йде засідання суду, щоб був денний арешт теж йому, тому що це буде справедливість. Він вдень проводить свої служби, а вночі вдома собі спить, як всі звичайні люди. Тобто це не має взагалі ніякого впливу на нього", — пояснила Анастасія.

Вірянка Надія Чернявська на судове засідання приходить вдесяте. Прийшла підтримати митрополита Феодосія:

"Нічого не робить такого, через що можна було б його притягувати. Він патріот України, дуже багато робить для українського народу і захищає свою віру. Для українського народу в першу чергу він, як митрополит УПЦ, він молиться за мир в Україні".

На вході до Будинку правосуддя митрополита зустрічали з плакатом із зображенням Путіна та московського патріарха Кірила. Розповів учасник акції Денис Гайда:

"Вирішили на вході до суду розмістити от зображення прапора Росії з Кірілом, з керівником православної церкви Росії, який підпорядковується УПЦ МП та Феодосій. Побачити його позицію. Минулого разу він просив поліцію прибрати цей килимок. Не розумію, в чому проблема йому наступити на прапор країни окупанта, церкву, яка освячує російську зброю. Тому подивимося, як буде цього разу".

Митрополита Феодосія зустрічають містяни з плакатами. Суспільне Черкаси/Анастасія Столбова


Плакат прихильники підсудного Феодосія порвали.

Під час суду заслухали ще одного свідка у справі митрополита.

За словами прокурора Вадима Коломійця, — це шостий із дев'яти свідків. Представникам медіа суддя Соснівського райсуду Черкас Олександра Гуменюк відеознімання заборонила. Не дозволили знімати митрополита в залі засідання і представники обвинуваченого.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100