реклама Делікат

реклама

На травневій сесії Смілянської міської ради депутати проголосували за «Припинення юридичної особи публічного права – комунального підприємства «Медіа-центр» шляхом ліквідації». Саме таку назву носило рішення, пише smila-ua.com

Суха констатація факту. Але цьому передувала робота з вивчення ситуації фінансовго стану підприємства. Про це запевнив ще на депутатських комісіях перший заступник міського голови Олександр Лисенко. Повідомили депутатам, що «Медіа-центр» вже тривалий час не отримує прибутків, які б могли хоча б покрити видатки підприємтва. Тож у комунального медіа накопичились чималі борги. Тепер їх теж треба погасити із міського бюджету.

2024-06-06-kp

Це вже не перша спроба припинити діяльність цього комунального підприємтва. При попередніх каденціях депутатів і очільників міста це питання підіймалось не раз. І завжди головною була фінансова сторона. Підприємство не заробляло, а постійно потребувало вливань коштів із міського бюджету.

Нагадаємо, у КП «Медіа-центр» входить телестудія «Тясмин» та FM-радіо «Тясмин». Останнім часом фактичо працювало лише радіо. У телевізійників не було ліцензії, тож вони лише викладали сюжети на своєму ютуб-каналі.

Ще декількома роками раніше із стурктури «Медіа-центру» вийшла газета «Сміла». Вона тепер приватна.

Щодо подальших дій, то вони також визначені рішенням сесії. Утворили комісію з припинення комунального підприємства «Медіа-центр» шляхом ліквідації. Її члени мають провести відповідні заходи у визначені законодавством строки, але не пізніше 1 жовтня цього року.

Депутати, які були присутні на комісіях та на сесійному засіданні запевняють, ніхто від трудового колективу КП «Медіа-центр» на обговорення ліквідації їх підприємтва не з’явився. Перший заступник міського голови Олександр Лисенко додав: у керівника цього комунального підприємства договір завершується у червні 2024р., ніяких заяв про продовження цього терміну Людмила Скороход не подавала.

Тож на вагах, продовжувати чи ні діяльність комунального підприємства, в яке входило і ЗМІ (телестудія"Тясмин") з 30-літнім досвідом роботи, переважили не творчі доробки журналістів, а фінансова сторона їх діяльності.

реклама

Коментарі  

 
+3 #2 Але є один ньюанс! 10.06.2024 14:31
До #1. Тут "майстри гугля" не дуже то навскидку можуть знайти першоджерело, щоб почитати, зрозуміти та зробити з прочитаного самостійні висновки. Ждунять, шо їм правильно розжують, в соответствіі з наративами політики кольорової партії. Тому, краще зразу докидати лінк. Хоча, "позвоночники" можуть його не пропустити ще до того, коли прийде мєстєчковий наказ - "удаліть бєзслєдно!"
https://iri.org.ua/survey/opytuvannya-mizhnarodnoho-respublikanskoho-instytutu-v-ukrayini-svidchyt-pro-bazhannya
https://drive.google.com/file/d/1NQl7vf4T4oZoFYPNl_sfXFDvzUcZei9y/view
Хоча, для основної маси "елохторату" толиків, коликів, боликів та льоликів - це всерівно, ну дуже тяжке питання.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+26 #1 Любов Майборода 10.06.2024 11:49
Засоби масової інфомації в демократичних країнах є четвертою владою. НЕЗАЛЕЖНОЮ від годувальників з боку міцевої влади! В Черкаській міській раді понад 20 осіб працюють в мерії та комунальних підприємствах по "висвітленню діяльності ради". Насправді займаються пропагандою "досягнень"... Як наслідок, за підсумками опитування Міжнародного Республікансько го Інституту (США),80% опитаних респондентів - жителів Черкас висловили побоювання щодо ефективності викорастання бюджету на відновлення міста (найгірший результат в Україні!). На запитання : назвіть слово, яке найкраще описує вашу мерію, 44% черкасців відповіли -"корумпована". :eek:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100