реклама Делікат

реклама

Опитування читацької аудиторії сайту «Прочерк», яке тривало майже два тижні, завершено, а відповіді проаналізовано. Така комунікація дала нам чіткіше уявлення, для кого ми пишемо і хто нас читає. Одразу зауважимо, результати опитування не можна вважати репрезентативним соціологічним дослідженням. Це більше схоже було на інтерв’ю із власним читачем, щоб з’ясувати його потреби. І ми дуже вдячні кожному за відверті відповіді, слушні зауваження та конструктивні пропозиції. Отже, що ми маємо?

Більшість учасників опитування (41,9%) – молоді, але вже з життєвим досвідом люди віком від 31 до 45 років. Друга за «вагою» аудиторія більш поважна – 46-60 років (34,9%). Решта 23,2% – ті, кому до 30 років, та ті, кому за 60. Жінки виявилися активнішими за чоловіків: їх у опитування взяло участь більше.

Аудиторія нашого медіа – освічені люди: 86% у відповідній графі вказали на вищу освіту.

WhatsApp Image 2023-11-25 at 10.45.37 (11)

Щодо приналежності аудиторії до того чи іншого роду занять, то відсотки розподілились так: працівники соціальної сфери (майже 30%), пенсіонери (14%), особи, що мають приватний бізнес (більше 12 %), держслужбовці (4,7%), журналісти (4,6%) (колеги, дякуємо, що читаєте нас), працюють в органах місцевого самоврядування (2,3%), безробітні (2,3%), працівники правоохоронних органів (2,3%), ІТ-фахівці (2,3%), звільнені з лав ЗСУ (2,3%) та інші.

У більшості наші читачі – це люди з обласного центру (72%), але є і мешканці сіл (14%). Меншість – жителів з інших міст районів.

Обов’язково щодня сайт «Прочерк» читають майже 40%, час від часу – 32,6%, цілеспрямовано за певних умов – 11,6%, декілька разів на тиждень – 9,3%, заходять у на сайт випадково – 7%.

Маск_шаблон_2

Всі читачі потрапляють на сайт по-різному. Цілеспрямовано відкривають майже 28%, за посиланням в «Фейсбуці» більш як 24%, за посиланням у телеграмі 11,6%, за посиланням у пошуковику майже 20%.

Практично всі читають насамперед новини, але також люди цікавляться статтями та інтерв’ю.

У відсотках: новини, інтерв’ю, статті читає більше 40%, аналітику і коментарі читає близько 20%, 10% переглядає фоторепортажі тощо.

Як давно ви читаєте сайт «Прочерк»? Майже 41,8 % опитаних відповіли, що з початку заснування з 2010 року, 32,6% – останні 5 років, 25,6% – останній рік.

Щодо часу перегляду новин, то майже 42% опитаних періодично переглядають сайт. Швидко переглядають – 35%, уважно переглядають трохи більше 23%.

На запитання, чи зручно переглядати сайт, 95% сказали, що так, а близько 5% респондентів відповіли, що ні.

Щодо тематичних уподобань результат опитування виявився більш-менш прогнозованим, але непередбачувано в трійку лідерів увішла тема культури: навпроти позиції «новини місцевого самоврядування» поставили галочку 66,7% опитуваних, 66,4% читачів цікавлять суспільні теми і 57,1% опитуваних – хочуть читати про культуру. І вже потім людей цікавили політика, економіка, екологія, кримінал, спорт. Зауважимо, що в цьому питання можна було обирати кілька варіантів відповіді.

378717219_709391731229587_6443031270996889483_n

Рівно половина (50%) опитаних вважає, що «Прочерк» сповна висвітлює діяльність органів влади, водночас інша половина розділилася: 45% з іншої половини читачів кажуть, що хотіли б читати більше новин про діяльність органів місцевої влади, а от 5% хочуть бачити більше аналітики і розслідувань щодо діяльності владців.

Найважче було згрупувати відповідь на питання: які три основні проблеми у вашій громаді потребують негайного вирішення? Тут люди описували всі біди: від ремонту доріг до реформування освіти, від корупції до збереження культурної спадщини, від неналежного стану укриттів до екологічних та безпекових питань.

Також ми запитали, чого людям бракує на сайті. Тут читачі розділилися в думках. Когось все влаштовує і читачі просили не змінювати структуру, а комусь бракує нових рубрик. Комусь хочеться більше репортажів та історій про людей, а хтось просить зробити спортивну колонку, а також просить робити більше відео.

Адаптація ветеранів, що роблять поліцейські в тилу, на що витрачаються бюджетні кошти в громадах, вплив церков московського патріархату на людей, будівництво житла у місті, чому міста області стають містами пеньків через постійну обрізку дерев – теми, які люди хочуть бачити на сайті. Беремо собі на замітку і врахуємо при подальшому написанні матеріалів.

Цікаво, що четверта частина людей, що взяли участь в опитуванні, хотіли б як блогери долучатись до наповнення сайту, бо їм є що сказати. І ми постараємося надати усім слово.

макет(1)

З повагою команда «Прочерка»

_______________________________________________________________________________________

Опитування, проведене сайтом «Прочерк», є частиною проєкту, націленого на посилення взаємодії з аудиторією та спільнотами місцевих громад, що впроваджується за ініціативи НСЖУ за підтримки Українського Медіа Фонду та сприяння Німецького Фонду Маршалла Сполучених Штатів.

реклама

Коментарі  

 
-6 #6 Є цікаве питання 12.06.2024 09:32
Хто з "прочеркістів" найвеличніше запрошений потужно висвітлювати "саміт миру"? Подслєдствєнног о попца те ж оп-а, родствєнная його душа, запросила? Висвятлювати?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-7 #5 правда 11.06.2024 14:55
Цитую Надія:
Приєднуюсь до всих посестер! І спала б - читала, і їла б - читала, і гуляла б - читала, і робила б - читала, і полюбила б - читаючи !!!

Надія, спинись...... прошу
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+25 #4 Надія 11.06.2024 14:52
Приєднуюсь до всих посестер! І спала б - читала, і їла б - читала, і гуляла б - читала, і робила б - читала, і полюбила б - читаючи !!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+23 #3 Горпина & Параска 11.06.2024 13:29
Ми теж читаємо "Прочерк" день і ніч, прямо не можемо відірватися від новин.Вже і городи бур"янами позаростали, і жуки картоплю поїли, а ми все читаємо і читаємо.А що робить-газет нам не приносять, по телевізору - один телемарахвон, а на "Прочерку" - то про котика дізнаєшся (який три доби на дереві сидів), то про попа московського,як ого вже рік судять і ніяк присудити нічого не можуть,то про чергове засідання міськвиконкому.Цікавий все-таки ресурс....
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+21 #2 Віра 11.06.2024 11:31
І я вас полюбила. Аж в груді зашкварчало.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #1 Любов 10.06.2024 19:38
Наша родина вас читає та поважає!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100