реклама Делікат

реклама

9 червня 2024 року талановите студентство Черкаського державного технологічного університету, учасники творчих студій «Містерія» та «Сенс» Відділу студентського розвитку та культурних програм долучилися до вечора поезії «Вічні у слові», присвяченого творчості поетів епохи Розстріляного Відродження.

Фото: chdtu.edu.ua


Захід відбувся у стінах Творчого Пабу «Укриття» і згуртував мистецьку спільноту міста: акторів театру, літераторів, письменників, талановиту молодь та поціновувачів української літератури 20-30-х років минулого століття.

Поетичні рядки Валер’яна Поліщука, Ґео Шкурупія,  Павла Тичини,  Михайла Драй-Хмари, Євгена Плужника, Миколи Хвильового та Олекси Влизька на загал декламували студенти Черкаського державного технологічного університету: Максим Ванжа, Єлизавета Свиридюк, Євгенія Дубина, Вадим Самсоненко, Анна Дроздова, аспірант Андрій Тіщенко та очільниця Відділу студентського розвитку та культурних програм Марина Северинчук. Поетичну мандрівку в часі супроводжував і екскурс у життя авторів – діячів мистецтва епохи Розстріляного Відродження, і емоційне обговорення кінострічки Тараса Томенка «Будинок Слово», що нещодавно вийшов на кіноекрани. Окрім того, учасники мали змогу пофантазувати: уявити, що випала нагода особисто поспілкуватися із Розстріляним Відродженням і поставити запитання, відповіді на які не можна знайти на сторінках підручників із літератури.

– Найкрутіша ідея зараз – пізнавати, читати, слухати і чути, накопичувати знання про наших неймовірних діячів мистецтва, історії, літератури, культури. Аби краще пізнати самого себе, –  зазначила організаторка творчого вечора «Вічні у слові», громадська діячка Олена Смірнова.

Пресслужба ЧДТУ

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100