реклама Делікат

реклама

Про захист прав кожної дитини в умовах війни йшлося на спільній нараді начальників служб у справах дітей районів і громад.

Зокрема, тут обговорили питання реалізації в регіоні права дитини на вихованні в сім’ї, а також забезпечення порядку виплат державних соціальних допомог прийомним  сім’ям, дитячим будинкам сімейного типу, опікунам, патронатним вихователям.

Фото: ck-oda.gov.ua


– Наша область посідає перше місце за динамікою влаштування дітей до прийомних сімей і дитячих будинків, – зазначив начальник Черкаської ОВА Ігор Табурець. – Восьме місце за кількістю усиновлених дітей. Друге – за кількістю патронатних родин. Це все – не лише статистика. Бо за нею – реальні шанси дітей на життя, на яке вони справді заслуговують.

На сьогодні в регіоні обліковується 2 132 дитини-сироти, дитини, позбавлені батьківського піклування. Із них 2 008  – влаштовано в родини опікунів, піклувальників, прийомні сім’ї, дитячі будинки сімейного типу. Також в області функціонує 121 прийомна сім’я. Працюють 56 дитячих будинків сімейного типу.

– Продовжуємо працювати в регіоні  над розвитком послуги сімейного патронату, – додала начальниця обласної Служби у справах дітей Оксана Покатілова. – Наразі 6 наших громад беруть участь у всеукраїнському проєкті «Родина для кожної дитини. Розвиток сімейного патронату». Його реалізація триватиме до липня 2025 року.

Принагідно начальник Черкаської ОВА  відзначив  роботу колективів. Він вручив працівникам грамоти та подяки обласної військової адміністрації. Нагородження відбулося з  нагоди 25-річчя створення Служби у справах дітей Черкащини.

Пресслужба Черкаської ОВА

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #1 Кузя 17.06.2024 00:15
Слово "категорійна" по відношенні до дітей звучить якось незручно
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100