реклама Делікат

реклама

Очільники області привітали працівників сфери та вручили почесні відзнаки.

Як зазначила керівниця обласної Служби Оксана Покатілова, зараз на Черкащині функціонує 71 служба у справах дітей. Вони сфокусовані у громадах регіону та районних центрах і щодня працюють для влаштування дітей під опіку та наглядають за дотриманням їхніх прав.

Загалом в області постійно розвивається інститут прийомного виховання. Так, на сьогодні функціонує 121 прийомна сім'я (ПС), у 2005 році їх було 14. Дитячих будинків сімейного типу (ДБСТ) 56, у 2005 році їх було 3.

За динамікою влаштування дітей до ПС, ДБСТ упродовж 2021-2023 років область займає І місце в Україні.

Фото: oblradack.gov.ua


Загальний обласний показник охоплення дітей сімейними формами виховання підвищено до 94,2 %, що на 2 % перевищує загальнодержавний.

За кількістю патронатних родин Черкащина займає ІІ місце у державі. Щоб масштабувати цю послугу 6 громад Черкащини беруть участь у Всеукраїнському проєкті «Родина для кожної дитини. Розвиток сімейного патронату».

За підсумками 2023 року за кількістю усиновлених дітей область посіла 8 місце в Україні.

- Ваша відданість і професіоналізм допомогли сотням, а можливо й тисячам дітей знайти свій шлях у житті. І вони фактично отримали шанс на нормальне дитинство, любов і турботу, на які заслуговують. Знаю, що вам нелегко. Треба мати неабияку внутрішню силу, аби щоразу проживати кожну складну ситуацію, через яку пройшла дитина. Зрозуміти, втішити, допомогти. Зробити все, аби вона повернулася у здорову родину, де про неї піклуватимуться й захищатимуть. Тож щиро дякую за вашу самовіддану працю. Нехай ваші серця завжди будуть сповнені любові і співчуття, а ваші зусилля винагороджуються щасливими дитячими усмішками і вдячністю тих, кому ви допомагаєте, - привітав працівників Служби голова обласної ради Анатолій Підгорний.

Виконавчий апарат обласної ради

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100