реклама

реклама

Відтепер директори усіх комунальних підприємств міста мають з особливою уважністю слідкувати, як часто проходять профілактичні огляди їхні підлеглі, оскільки виконавчий комітет Черкаської міської ради своїм рішенням вніс зміни до контрактів керівників і посилив їхню відповідальність.

– Тому з початку року кожне підприємство має домовитися про графік проходження медичних оглядів з поліклініками міста, – говорить директор департаменту охорони здоров’я Олег Стадник. – Це має бути спільна відповідальність як лікарів, так і керівника: одні забезпечують якість проведення обстеження, а інші – «відвідуваність». У разі порушення цих норм, будуть застосовуватись дисциплінарні санкції або ж навіть звільнення.

За словами Олега Стадника, профогляди попереджають низку серйозних хвороб. Тому до загального переліку фахівців чоловікам після 45 років обов’язково слід відвідати уролога, а жінкам після 40 років – пройти мамолога і здійснити онкоцитологію.

Коли ж ви самостійно бажаєте перевірити свій організм, то вам варто звернутись до дільничного терапевта за місцем проживання, повідомляють у прес-службі Черкаського міськвиконкому. Медики радять здійснювати таку діагностику хоча б раз на рік.

реклама

Коментарі  

 
0 #8 Анна 21.12.2012 14:21
Цитую стадник:
Окрім того,зараз на погодженні у відповідних службах міськвиконкому зміни до контрактів головних лікарів-директорів закладів охорони здоров я стосовно відповідальност і за ЯКІСНЕ ПРОВЕДЕННЯ ЗАЗНАЧЕНИХ ОГЛЯДІВ.

От якраз із цього потрібно починати. Саме це, на мій погляд, правильний підхід. Якщо дійсно відбудуться якісні зміни у самій процедурі проведення медоглядів, то повірте, ставлення і працівників, і керівників буде зовсім інше. І дійсно вони будуть зацікавлені в тому щоб їх проходити.

Дуже хочеться вірити в те, що Ви написали. І що це дійсно щось змінить у структурі медичних закладів. :-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #7 стадник 21.12.2012 13:25
Окрім того,зараз на погодженні у відповідних службах міськвиконкому зміни до контрактів головних лікарів-директорів закладів охорони здоров я стосовно відповідальност і за ЯКІСНЕ ПРОВЕДЕННЯ ЗАЗНАЧЕНИХ ОГЛЯДІВ.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #6 стадник 21.12.2012 13:00
Шановна пані!У 2011р проведено профілактичних оглядів жінок старше 18 років 74606 осіб.З них у 94% оглянутих проведено цитологічні дослідження.Майже 70 тис індивідуальних цитологічних висновків зробив онкодиспансер-по кожній жінці.Інший показник-у 2011р проведено флюрографічних обстежень 110тис564 мешканців міста.Вперше захворіло на туберкульоз 165 осіб. 72 % з них виявлено при цих профоглядах.Це- ефективно чи профанація?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #5 Анна 20.12.2012 20:05
Пане стадник, Ви що мене не чуєте?
Наскільки я пам"ятаю, певні категорії працівників мають проходити профогляди незалежно від бажання чи небажання керівників. Але питання в тому, ЯК ПРОВОДЯТЬСЯ ЦІ ПРОФОГЛЯДИ!!!!! !! На папері??? ФАКТИЧНЕ ОБСТЕЖЕННЯ ПРАКТИЧНО НЕ ПРОВОДИТЬСЯ. А голосні заяви - це не вирішення проблем нашої медицини.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #4 стадник 20.12.2012 17:40
Суха беземоційна статистика:у 2011р в Черкасах вперше захворіла злоякісними пухлинами 1151 людина.Майже кожен четвертий(23%)мав занедбану форму хвороби.Померло за цей рік 562 людини.Разом з тим, більш як півсотні керівників різних закладів та установ ОФІЦІЙНО ОДНООСІБНО ВІДМОВИЛИСЬ направити своїх працівників на огляди.Чи не занадто сміливо вирішувати за інших,а чи мають вони право на життя?Вважаю,що не мають.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #3 Анна 20.12.2012 16:10
Взагалі-то Миколо, за проведений профогляд мав би відповідати медик. По-друге, Миколо, ви хоч раз самі-то проогляд проходили, чи не знаєте як його проходять. Як там щось можна виявити, як людей часто ніхто не оглядає.
Контролювати треба якість проведення профоглядів, а не контролювати керівників КП за те, щоб вони людей туди заганяли!!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #2 Микола Кудрявцев 20.12.2012 14:42
Ганно, по-перше це не смішно-коли в результаті профогляду виявляють неоперабельний рак, коли його можна було вилікувати....якби вчасно пройти медогляд!По-друге, відповідати за проведення огляду будуть директора УСІХ КП, а не підлеглі одного Департаменту. До цього часу керівник за це не відповідав аж ніяк. Тому такий контроль краще привітати.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #1 Анна 20.12.2012 12:55
Да кто эти медосмотры проводит? Галочки поставили - и всё. :-*
Директор Департамента решил подчеркнуть важность и нужность своих подчинённых?
Рассмешили... :D
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100