реклама

реклама Делікат

реклама

Місцеве самоврядування в умовах відновлення України повинно готувати відповідні програми, комплексно підходячи до питання, з залученням пропозицій громадськості.

Про підготовку дієвих програм відновлення говорили на семінарі, організованому Черкаським правозахисним центром з представниками місцевого самоврядування України.

Без назви

– Програма комплексного відновлення територій – не простий документ. Тут має бути зібрано багато рішень. Мова і про безпекову, і економічну, і соціальну складову. Цей документ може бути програмним, але деталізованим. Він має містити ключові пріоритети, за якими мають працювати громади. Відповідно аналітична група з розробки програми має включати різних фахівців. Також має бути залучена місцева громадськість. Інакше буде порушено принцип місцевої демократії, - говорить керівник ГО «Черкаський правозахисний центр» Тарас Щербатюк.

Раніше, у рамках реалізації програм з моніторингу забезпечення дотримання прав людини, Черкаський правозахисний центр аналізував діяльність Ватутінської тергромади, оцінював дієвість і ефективність виконавчих органів, депутатського корпусу тощо.

Без назви

За результатами проведеного моніторингу Ватутінська міська рада отримала: Аналітичний звіти про стан дотримання прав людини у громаді; Дорожню карту забезпечення прав людини; Мапу поліпшень (рекомендацій) для виконавчих органів та депутатів щодо забезпечення прав людини у громадах; Низку рекомендацій щодо порядку складання, реалізації та звітування за місцевими цільовими програмами.

–У громаді досить хороший рівень роботи багатьох структурних підрозділів міської ради. У кожному з досліджуваних нами напрямків є прийняті місцеві політики (програми та плани заходів), які впроваджуються у громаді, - зазначив Тарас Щербатюк.

Нині ж, попри продовження російсько-української війни, громадам слід розробляти програму комплексного відновлення.

Без назви

– Та розвиток тергромад і їх відновлення не можемо відкладати на потім. Вже мають робитися напрацювання, щоб програми розроблялися, аналізувалися, виносилися на обговорення і приймалися. Також слід враховувати економічну спроможність, врахувати взаємодію місцевого самоврядування і бізнесу, взаємодію місцевого самоврядування і інститутів громадянського суспільства, - каже Тарас Щербатюк.

Семінар був необхідний для того, щоб місцеві органи самоврядування отримали чітке розуміння, як розробляти і впроваджувати комплексні програми відновлення територій в умовах післявоєнного періоду.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100