реклама

реклама

Свято для дітей із малозабезпечених сімей «Святий Миколай для кожної дитини» сьогодні відбулося відразу у трьох піцеріях міста Черкаси – «Престо», «Фелічіта» та «Бамболіно». Протягом двох годин дітлахів пригощали смаколиками та розважали цікавими конкурсами.


Школяру Михайлу про Святого Миколая відомо від народження. Він називає його добрим чоловіком.

– Святий Миколай – це дуже добрий чоловік, який 19 грудня роздає всім подарунки, – каже Михайло. Востаннє дійство такого масштабу він бачив у 6 років. Сьогодні йому – 9.

Подобається усе, що відбувається навколо, і 10-річній Варварі Пилипенко. Особливо – виступ Снігуроньки та Пірата, які розповідають дітям казки та грають з ними у конкурси.


– Мені сподобалося все, однак найбільше – як Снігурочка неправильно розповідає казку, а ми її виправляємо, – говорить Варвара Пилипенко. Про свято вона дізналася від класного керівника.

Свою онучку Діану сьогодні у піцерію привела і черкащанка Олена Олександрівна Яценко. Найбільше їй до вподоби те, що діти тут можуть поспілкуватися з однолітками.

– Це дуже чудове свято у день Святого Миколая. Сьогодні сюди прийшли сироти, напівсироти, дітки з багатодітної сім’ї. Вони дуже задоволені. Це прекрасна ініціатива, – з захопленням розповідає бабуся 9-річної Діани Олена Олександрівна.


Саму ж Діану найбільше захоплює танцювальна частина. Для діток затанцював колектив «Ренесанс», виступила акробатка та навіть влаштували справжнє бар-шоу.


За словами співорганізатора заходу Романа Дісканта, свято «Святий Миколай для кожної дитини» у піцерії «Престо» проводять вже вдруге. Вперше вдалося зібрати 60 діток, цього року – аж 150. У 2012 до проведення заходу також приєдналися піцерії «Фелічіта» та «Бамболіно».


– Я радий, що діти задоволені, що їм це подобається. Це зараз дуже потрібно. Я хочу, щоб у Черкасах не залишилося жодної дитини, у якої б в цей день не було свята! – каже Роман Діскант.

На створення дійства для дітей пішло 1,5 місяця. Найскладніше, каже адміністратор піцерії «Престо» Наталя Шпундра, знайти підприємців, які допомогли б безкоштовно потішити дітлахів. Такими благодійниками цього року виступили «Країна свят», «Конті», «Кока-кола», дитяча студія «Ренесанс» та інші. Допомогла знайти діток благодійна організація «Червоний хрест».


– Хотілося б, щоб наступного року до нас приєдналися інші піцерії. Хочеться, щоб цього дня у всіх піцеріях Черкас вітали дітей. Якщо щороку усі заклади дві години працюватимуть для таких дітей, я буду щасливий, – коментує співорганізатор свята «Святий Миколай для кожної дитини» Роман Діскант.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
-1 #2 Юлія 22.12.2012 19:05
Цитую Жук:
Якщо святом для дітей Дискант вважає тарілку картопляного пюре та котлету, що подавали сиротам в його "Престо", то хай і його дітям буде таке "свято". Не знущались би вже з сиріт та бідняків. Совісті геть немає. Та нічого - Божий суд все воздасть.


Боже, люди... чого ви такі злі?! Ну зробіть ви краще, шановний... Дітям подарували радість і свято, але ж треба все спаскудити своїм чорним ротом...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #1 Жук 20.12.2012 00:20
Якщо святом для дітей Дискант вважає тарілку картопляного пюре та котлету, що подавали сиротам в його "Престо", то хай і його дітям буде таке "свято". Не знущались би вже з сиріт та бідняків. Совісті геть немає. Та нічого - Божий суд все воздасть.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100