реклама

реклама

Власниця придорожнього кафе «Віктор і Я» (241 км автодороги «Київ-Знам’янка») з Кам’янщини Алла Онищенко у ході виснажливої боротьби з адмінресурсом вичерпала всі можливі законні шляхи для збереження свого бізнесу і тепер звертається за допомогою до громадськості. У листі до видання «Прочерк» Алла Онищенко змальовує історію своєї боротьби за право займатися власним бізнесом.


«З 1998 року я та моя сім’я, починаючи з продажу шашликів, налагодили смачну домашню кухню, ціною значних багаторічних зусиль маємо власну постійну клієнтуру. Разом з нами починали свою підприємницьку діяльність два придорожні кафе «Смак» та «777», але вони не витримали натиску адмінресурсів та численних судів та, зрештою, закрилися…» – повідомила редакції Алла Онищенко.

За словами жінки, проблеми в придорожніх кафе розпочалися тоді, коли територію пригледів собі відомий у районі приватний підприємець, який, начебто, планував відкрити на цих ділянках великий комплекс.

«У цей час відносно нас та наших сусідів було здійснено численні перевірки санепідемстанції, органів держпожежнагляду, екологічної інспекції, відділу земельних ресурсів, архітектури тощо… У 2008 році на сусідній з нами земельній ділянці відкрився ресторанно-готельний комплекс «Гостинний двір». Дізнатися, хто його власник, я не маю можливості, але бачу, що майже щодня працівникам закладу вказівки видають згаданий мною приватний підприємець та його дружина, теж приватний підприємець, які на цей момент стали депутатами районної ради. Цей депутат не припиняє спроб позбавити нас права користуватись орендованою землею. Так, у серпні 2009 року цей же депутат зробив депутатський запит про надання правоустановчих документів на розміщення кафе «Віктор і Я». Цікаво, це дійсно є найнагальнішим питанням для розвитку та благоустрою району, чи, все ж таки, лобіювання власних інтересів?» – дивується Алла Онищенко.

«У 2010 році головою Кам’янської РДА Черкаської області став Архип’юк Віталій Васильович. З цих пір кількість перевірок мене та моїх сусідів (власників кафе «Смак» та «777») від різних державних служб (екологічної інспекції, санепідемстанції, пожежної служби тощо) зросла у рази. Точну кількість проведених перевірок я назвати не можу, але за останні два роки вона наближається до ста. Не можу знати достовірно, однак я не бачила, щоб наших інших сусідів, ресторанно-готельний комплекс «Гостинний двір», теж перевіряли так завзято і так часто. Можливо, це просто дивний збіг обставин? У результаті, власники кафе «Смак» та «777» не витримали такої боротьби і ще у 2011 році припинили свою підприємницьку діяльність, а їх працівники, як і вони самі, поповнили лави безробітних. Цікаво, чи співпадає така ситуація з обіцяними Партією Регіонів, членом якої є пан Архип’юк В.В., податковими канікулами і підтримкою малого і середнього бізнесу?» – запитує підприємець.


Кам’янчанка також змальовує всі судові справи, які їй довелося пройти. Майже всі суди констатували правомірність ведення нею бізнесу.

«У період знищення мого бізнесу, Віталій Васильович не особливо переймався тим, що дитячий садок у тому ж селі Косарі майже протягом місяця після початку опалювального сезону залишався без тепла (про це свідчать зареєстровані звернення батьків до урядової гарячої лінії). Мабуть, нашій державі в особі Архип’юка Віталія Васильовича здається більш вигідною ситуація, коли приватні підприємці не будуть наповнювати державний бюджет за рахунок сплати податків, відрахувань до Пенсійного фонду; коли мої працівники, як і я особисто, також поповнять лави безробітних. Ймовірно, очільник району керується у своїй роботі якоюсь іншою логікою, ніж загальноприйнята», – пише Алла Онищенко.

Підприємець також згадує нещодавню ситуацію з вирізаними на центральній площі міста Кам’янка блакитними ялинками, які там росли багато десятиліть.

«Звільнене місце, за неофіційною інформацією, вже виділене під забудівлю добре відомому нам депутату, який «проявляє неабиякий інтерес» до мого бізнесу. Обурені місцеві жителі влаштували мітинг-протест проти цього свавілля, однак він залишився непоміченим районною владою. І не дивно – коли ж їм помічати такі «дрібниці»? Вони ж зайняті такою «суспільно важливою» справою – звільнення мною орендованої землі, закриття мого бізнесу (мабуть, районний бюджет уже переповнений?)!» – емоційно висловлюється Алла Онищенко.

«Прочерк» спробував звернутися за коментарем і до голови Кам’янської РДА Віталія Архип’юка. Мобільний телефон керівника району не відповідає. Як повідомили нам в приймальні Віталія Васильовича, нині він у відрядженні. Редакція видання готова вислухати іншу сторону.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #4 ирина 24.12.2012 11:05
а предприниматель - депутат Соболь ??
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-5 #3 123 21.12.2012 15:59
А нормально оформить документы религия не позволяет?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #2 Олександр 20.12.2012 14:23
Цитую кактус:
А кому потрібен коментар Архіпюка? І так все ясно... Що ця влада може сказати у відповідь? Вчинки кажуть самі за себе!

Це точно! Більшого г***, ніж Архип'юк, ще треба пошукати.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #1 кактус 20.12.2012 13:17
А кому потрібен коментар Архіпюка? І так все ясно... Що ця влада може сказати у відповідь? Вчинки кажуть самі за себе!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100