реклама

реклама Делікат

реклама

За даними НБУ сума та кількість виданих мікрокредитів зростає з року в рік, попри всі складнощі та обмеження. За 2023 рік МФО уклали 8 244 855 мікрокредитних договорів на загальну суму 40,62 млрд грн.

Мікропозики з одного боку нагадують класичні банківські кредити, але з іншого боку вони мають відмінності та спрощену процедуру оформлення. По суті, це видача грошей на умовах зворотності, платності та терміновості. Клієнт зобов'язується повернути кошти у встановлений договором термін, сплативши заздалегідь обумовлену суму винагороди. Головна відмінність полягає в тому, хто видає гроші. У нашому випадку кредитором виступає небанківська компанія — мікрофінансова організація (МФО).

100-percent-credit

Цільова аудиторія МФО  це люди, які не має доступу до послуг банків з тих чи інших причин. МФО не висувають жорстких вимог до позичальників. У них близько 94% заявок отримують схвалення.

Переваги МФО перед банками

Банки — піонери на ринку споживчого кредитування. Довгі роки вони безроздільно панували в цій сфері. Вони готові кредитувати клієнтів на досить значні суми-до декількох мільйонів та на термін до п'яти років.

Сьогодні на ринку присутні близько трьох сотень компаній, з яких активно кредитує населення кілька десятків. Більшість з них видає невеликі суми – від 1 000 до 20 000 гривень. Їх в основному оформляють на термін до одного місяця. При цьому клієнт може витрачати гроші на свій розсуд. Більш детально ознайомитись з усіма пропозиціями та отримати 100 відсотковий кредит на Ufin стало ще легше.

Основні клієнти МФО це люди, яким терміново потрібно вирішити виниклі фінансові труднощі. Ключову роль тут відіграють швидкість прийняття рішення та простота оформлення. Тут МФО і їх продукти поза конкуренцією. Основні переваги МФО перед банками:

●   мінімум документів для подачі заявки: паспорт, ІПН та номер банківської карти;

●   швидкість прийняття рішення: 10-15 хвилин для нових клієнтів та 5 для постійних;

●   низький відсоток відмов: кредит в МФО можуть оформити люди без офіційного працевлаштування і з проблемними записами в кредитній історії

●   можливість поліпшити кредитну історію: потрібно тільки взяти та вчасно погасити позику в МФО;

●   не потрібні застава та поручителі;

●   програми лояльності для клієнтів.

Як МФО оцінює позичальників, перш ніж видати позику

Більшість МФО Украина приймають рішення про видачу позик на підставі коефіцієнта граничного боргового навантаження. Він показує частку витрат з обслуговування кредитів в загальному доході позичальника. Розрахунок коефіцієнта проводиться у два етапи.

  1. Спочатку оцінюється платоспроможність клієнта. Для цього щомісячний дохід позичальника порівнюють з прожитковим мінімумом. Загальний дохід повинен перевищувати прожитковий мінімум.
  2. Далі розраховується коефіцієнт боргового навантаження (КБН). Це відношення суми всіх щомісячних платежів за кредитами, включаючи нову позику, до її доходів. Формула виглядає так:

КБН = середньомісячні платежі за всіма кредитами / загальний середньомісячний дохід х 100%

Цей коефіцієнт повинен бути менше 30%. Якщо він більше, то позичальникові відмовляють у кредитуванні. При оцінці платоспроможності позичальника до уваги беруться всі його доходи — як офіційні, так і неофіційні. Загалом, чим нижче КБН, тим краще.

Що зробити для підвищення ймовірності 100% отримати онлайн позику?

Одним з факторів, що впливають на рішення по онлайн позиці є кредитна історія позичальника. У ній записані всі фінансові зобов'язання клієнта. Вона показує, наскільки сумлінно він розраховувався за кредитами в минулому. Чим менше прострочених платежів, тим більше шанс отримати схвалення.

В цілому, є кілька правил, які дозволять вам взяти мікрокредит без ризику отримати відмову:

● Будьте готові показати рівень доходу;

● Кредитна історія. МФО віддають перевагу дисциплінованим позичальникам;

● Вибирайте компанію з хорошими вимогами. Знайдіть МФО, яка може надати позику в онлайн режимі без довідки та поручителів;

● Не подавайте відразу кілька заявок;

● Не завищуйте суму кредиту;

● Уважно заповнюйте заявку;

● Погасіть поточну заборгованість.

*реклама

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100