реклама

реклама

Черкащина матиме в Верховній Раді свого представника від ВО «Свобода». Ним став народний депутат, член фракції у Верховній Раді України, Уповноважений в Черкаській обласній організації ВО «Свобода» Юрій Сиротюк. Сьогодні він провів свою першу прес-конференцію у Черкасах.

– Вперше в історії українського парламентаризму в Верховній Раді утворена націоналістична фракція. Ми розуміємо, що фракція – це всього лише продовження нашої партії у парламенті. Відтак, щоб наші нардепи не відривалися від народу, кожен депутат-«свободівець», списочник він чи мажоритарник, закріплений за якоюсь областю і його завдання – допомагали місцевій громаді. Я радий, що цю функцію виконуватиму в Черкаській області, – зазначив Юрій Сиротюк.

Він повідомив, що хоч родом не з Черкащини, а з Волині, проте не раз бував у Каневі, на Холодноярщині. Юрій Сиротюк був одним з тих, хто встановлював пам’ятник холодноярським героям на хуторі Креселець.

У планах нардепа – відкриття громадської приймальні, робота зі зверненнями громадян та виконання контролюючих функцій.

– Зараз ми в меншості, тож поки що ми зобов’язані контролювати дії більшості. Але ми будемо активною меншістю, а не хлопчиками для биття, – запевнив Юрій Сиротюк. – Ви знаєте, що Черкащині підтримала опозиційні сили. Проблема лише в мажоритарниках, які одразу перейшли до влади. І в цьому проблема нинішньої виборчої системи, яку треба змінювати.

«Свободівець» під час прес-конференції декілька разів вжив слово «війна», запевняючи, що вона таки ведеться нинішньою «антиукраїнською» владою проти свого народу. У цій боротьбі нардеп закликав народ об’єднуватися.

Не обійшов увагою нардеп і обласну владу. Пригадав, як бачив у Києві журнал з неймовірною кількістю фотографій голови Черкаської облдержадміністрації Сергія Тулуба.

– Погано, що козацький край перетворено на пізній, совковий Брежнєвський період. І ми робитимемо все, щоб Черкащину знали насамперед не за цим журналом, а як край Шевченка, Холодного Яру, край Богдана Хмельницького, – запевнив Юрій Сиротюк. – Однак без активної участі громади опозиції нічого не вдасться зробити.

Згідно Закону «Про статус народного депутата» «свободівці» планують звернутися до місцевої влади з проханням забезпечити громадську приймальню їхньому нардепу. Однак Юрій Сиротюк розуміє, що приміщення може знаходитись десь на задвірках. Проте зазначає, що він не бізнесмен, тож грошей для відкриття приймальні в центрі міста не має.

Поки громадська приймальня відкриється, в Черкаській області постійно працюватиме помічник-консультант нардепа.

– Ключове питання, чому ми сюди приїхали, так це для того, щоб працювати з українцями Черкащини! – запевнив Юрій Сиротюк.

реклама

Коментарі  

 
+1 #16 Крук 27.12.2012 11:54
Згідно закону "Про статус народного депутата" - приміщення для приймальні народного депутата надається органами місцевого самоврядуванням и в оренду безкоштовно, а стіл та пачку паперу вже б десь знайшли.
А, от помічника-консультанта, який би займався прийомом громадян та підготуванням відповідних проектів звернень та запитів, а не тільки гордився корочкою і статусом, ще потрібно пошукати.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #15 Гапочка 24.12.2012 23:12
Тобто з цих слів виходить, що Сиротюк буде вчити нас любити свій край?
Я говорю те, про що було сказано на зустрічі Сиротюком. Обговорювали те, що далеко не всі знають історію нашого краю. Запитайте у будь кого на вулиці про Холоноярську республіку чи про Гайдамаччину, та 95 відсотків людей не знають нічого про це.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #14 Нетолерантний 23.12.2012 00:04
А чому б Вам, коментатори-критикани не прийти до Ботнара та не пред'явити йому всі ці звинувачення? :roll:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #13 Це капець, друзі 22.12.2012 01:22
Що не кажіть, а таких, як Юра, пошукати треба. А потім відправити туди, звідки приїхав на Україну. Він поки йде по головах, а скоро піде й по трупах, при чому це будуть його "побратими". :cry:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #12 холодноярець 22.12.2012 00:17
Що, нешановні, жаба давить? Не по вашому сценарію відбуваються події? Не можете ніяк заспокоїтись? Не можете забути вислова про "смердючий трупний запашок" в свою адресу? Ну, то значить рішення відносно Юрія було вірним. А ви що, сподівались і надалі на тихе болотне життя та почивання на лаврах? Як казав Жеглов-дирку от бубліка вам, а нє Шарапова!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #11 Олег 21.12.2012 16:14
Цитую Гапочка:
Не зважаючи на нападки попередніх коментувальникі в, хочу запитати у вас, чи бачили ви коли небудь, щоб депутат не у передвиборчий, а післявиборчий період приїздив до однопартійців чи громади? Сумніваюсь, що Губський чи Яценко чи ще який чорт так чинив. Та я на 99,9% упевнена. А Юрій Сиротюк, так як інші депутати-свободівці не відривається від народу.

Про те чи кращий Сиротюк за Губського(він до речі не народний депутат) чи Яценка (в плані приїздів на Черкащину після виборів), можна буде говорити через 5 років його депутатства. А те що він один раз приїхав на "презентацію" себе, ще нічого не означає.
Цитата:
Проте хочу ще зауважити, що знання історії й свого коріння теж дуже важливе, адже легко керувати людьми, які не знають цього, не мають своєї гордості, а черкащанам вона кровно притаманна, адже тільки подумати на якій землі ми живемо!? Та це ж земля героїв!

Тобто з цих слів виходить, що Сиротюк буде вчити нас любити свій край?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #10 Гапочка 21.12.2012 11:21
Не зважаючи на нападки попередніх коментувальникі в, хочу запитати у вас, чи бачили ви коли небудь, щоб депутат не у передвиборчий, а післявиборчий період приїздив до однопартійців чи громади? Сумніваюсь, що Губський чи Яценко чи ще який чорт так чинив. Та я на 99,9% упевнена. А Юрій Сиротюк, так як інші депутати-свободівці не відривається від народу. Звісно, Черкащанин правий, що потрібно показувати результат, а не говорити хто звідки родом і тому подібне. Проте хочу ще зауважити, що знання історії й свого коріння теж дуже важливе, адже легко керувати людьми, які не знають цього, не мають своєї гордості, а черкащанам вона кровно притаманна, адже тільки подумати на якій землі ми живемо!? Та це ж земля героїв! Якщо черкащани це усвідомлять, то вони не будуть прогинатися під тих самих регіоналів і т.п.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #9 Вітчайдушний 21.12.2012 11:20
Цитую Василь:
За нацiоналiстiв!! ! ТIльки без ..........о ботнара це ........людина . Вiн все продав регiопалам!

Реально, регіоналам він нічого не продавав. Як він може продати те, що й так створене регіоналами. Тільки недалекі вже не знають цього. А от на квартирку в Черкасах за рахунок справжніх патріотів він заробив.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-7 #8 Чудо 21.12.2012 09:55
а это не гитлер на картине?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #7 Василь 21.12.2012 01:54
За нацiоналiстiв!! ! ТIльки без ..........о ботнара це ........людина . Вiн все продав регiопалам!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100