реклама

реклама Делікат

реклама

53-річний житель Водяницької територіальної громади, проживаючи зі своєю співмешканкою, систематично вчиняв щодо неї домашнє насильство. 

Він ображав жінку нецензурною лайкою, погрожував фізичною розправою та нищив майно у будинку. Неодноразово поліцейським офіцером громади Арнольдом Смішко на порушника складалися адміністративні матеріали за ст. 173-2 КУпАП.

На Звенигородщині винесли вирок чоловіку, який систематично вчиняв домашнє насильство щодо співмешканки


Пізніше кривдник повторно вчиняв протиправні дії - нецензурно виражався, ображав та принижував свою співмешканку. Тож поліцейський офіцер складав щодо 53–річного звенигородця протокол та терміновий заборонний припис. Однак кривдник їх порушував, а відтак у поліції відкрили щодо нього кримінальне провадження.

За фактом вчинення домашнього насильства слідчі внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 126-1 Кримінального кодексу України - домашнє насильство та за процесуального керівництва Звенигородської окружної прокуратури повідомили чоловіку про підозру.

Правоохоронці зібрали необхідну доказову базу та направили матеріали кримінального провадження з обвинувальним актом до суду, де підозрюваного визнали винним та призначили покарання у виді одного року позбавлення волі.

«Проблема домашнього насильства, на жаль, залишається особливо актуальною. Часто до нього призводить зловживання спиртними напоями. Домашнє насильство – будь-яка дія фізичного, сексуального, психологічного або економічного спрямування, а також погрози вчинення таких діянь, карається кримінальним кодексом.

Інформуємо, що крім лінії 102, куди можуть звертатися потерпілі, є спеціальні номери телефонів по протидії домашньому насильству. Йдеться про Національну «гарячу лінію» з попередження домашнього насильства: 0 800 500 335; 116 123 – з мобільного; національна дитяча «гаряча лінія»: 0 800 500 225; 116 111 – з мобільного», – зазначає пресслужба поліції Черкаської області.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+2 #1 Чип 05.07.2024 09:38
Божечки...,воно ще і насильство вчиняло.....
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100