реклама Делікат

В Україні визначено лауреата краєзнавчої премії імені Петра Тронька.

Фото: ck-oda.gov.ua

Ним став науковець із Черкащини Василь Мельниченко. Нагородження відбулося в Черкаській ОВА.

Традиційно премію оголошує Національна спілка краєзнавців України. Її призначають за вагомий внесок у вивчення, дослідження, популяризацію історико-культурних і природних багатств рідного краю.

– Наші краєзнавці продовжують працювати над новими проєктами, – наголосив заступник очільника області Олександр Шамрай. – Роблять максимум, щоб показати і розказати про наш край та Україну в цілому. Це на часі та важливо. В історичній пам’яті наша сила і українська незламність.

Премію Василю Мельниченку вручив голова Національної спілки краєзнавців України Олександр Реєнт.

Фото: ck-oda.gov.ua


Для мене це важлива нагорода, – зауважив Василь Мельниченко. – Краєзнавство – це більше, ніж наука. Це про традиції і звичаї нашого народу, його історію, а також про формування світогляду на навчання молоді.

Додамо, Василь Мельниченко є автором низки історико-документальних книг і навчальних посібників. Зокрема, минулоріч він разом із колегами підготували до друку методичний посібник з історії рідного краю «Моя Черкащина». Видання схвалено МОН України. А також рекомендовано для вивчення у школах.

Довідково: краєзнавча премія імені Петра Тронька заснована у 2013 році. Відтоді її лауреатами стали п’ятеро черкащан, а також два авторські колективи.

Пресслужба Черкаської ОВА

реклама

Коментарі  

 
-12 #2 jack 17.07.2024 18:54
Цитую Нонсенс:
Якийсь пройдисвіт їздить країною,яка стікає кров'ю,і вручає премії імені кавалера ордена леніна...

А ти, свідоме власної величі чмо, чому за 33 роки незалежності іншу премію для краєзнавців не започаткувало? Чи щось колись зробило длля рідного краю, окрім вилизування дуп та фонтанування лайном? Чи вас з фаріошкою в інституті марксизму-ленінізму вчили тільки на всіх гавкати і все ламати, а створювати, плекати, любити рідний край - не вчили?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #1 Нонсенс 17.07.2024 12:36
Якийсь пройдисвіт їздить країною,яка стікає кров'ю,і вручає премії імені кавалера ордена леніна...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100