реклама

реклама Делікат

реклама

Розбудовувати громадянське суспільство взялася всеукраїнська мережа «Громадські ініціативи України».

До всеукраїнської мережі «Громадські ініціативи України» входять шістнадцять областей, серед яких і Черкаська. Координатор мережі Юрій Степанець переконаний: маленькі цікаві ідеї ведуть до чогось великого, тому саме їх потрібно підтримувати.

Для підтримки таких ініціатив всеукраїнська мережа проводить конкурс міні-грантів. На втілення ідеї можна отримати близько 700-1000 євро. Однак Черкащина цього року участі у конкурсі не брала.

– Ми вирішили зосередити свою увагу цього року на східних областях, адже там побачили особливу необхідність у такому конкурсі. У центральних ситуація з громадськими організаціям значно краща, – повідомив у Черкаському прес-клубі Юрій Степанець.

Окрім міні-грантів, мережа також проводить ознайомчі візити до різних областей України та навіть різних країн світу, де учасники знайомляться з вже виконаними цікавими проектами та милуються краєвидами міст. Також для них проводять тренінги, майстер-класи та круглі столи.

Як повідомив координатор всеукраїнської мережі «Громадські ініціативи України» в Черкаській області, голова черкаської Асоціації незалежних творчих ініціатив Сергій Пасічник, підтримка маленьких ініціатив сприяє збільшенню їх кількості та бажанню самих активістів виконати їх якісно.

За словами координатора Громадянської мережі «ОПОРА» Миколи Макухи, у Черкасах на підтримку громадських організацій у колишній «тютюнці» планують виділити та обладнати приміщення, де всі охочі могли б обговорювати цікаві ідеї.

– Є багато активних людей, однак у них навіть немає місця, щоб зібратися та обговорити свої ідеї, – вважає Микола Макуха.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100