реклама Делікат

Ще нещодавно військовослужбовець П’ятої окремої штурмової бригади Дмитро із позивним «Койот» вивозив поранених та 200-х побратимів на власному «Ланосі».

IMG_20240717_095745

Сьогодні йому передали ключі від евакуаційного пікапа Mitsubishi L-200, на який протягом двох місяців збирали кошти небайдужі черкащани.

Автівок на фронті не вистачає, наголосив захисник.

– Я півтора року на війни. За цей час були розбиті дві машини.

IMG_20240717_094409

Особистої автівки йому не шкода, каже «Койот». Він переконаний, це – просто залізо, життя побратимів дорожчі.

Переданий волонтерами пікап спочатку перефарбують, змінять гуму на колесах на витривалішу.

– З допомогою пікапа виконуватиму бойові завдання на Бахмутському напрямку. Джипи ховаємо в посадці, проте, фактично, від неї лишилися тільки стовбури від дерев. Фарбуємо їх у чорний колір, щоб були менш помітні. Зелений колір? Там немає зелені взагалі.

Волонтерка Ольга Безгубенко поділилася, що однаково раділа всім донатам, навіть одна гривня мала велике значення. Збір для П’ятої окремої штурмової бригади організували на базі Черкаської обласної філармонії.

IMG_20240717_095429

– До нас звернулися знайомі хлопці, сказали, що їхній автомобіль розбито. Ми вирішили допомогти, поставили скриньку у філармонії. Долучалися гості, які приходили на концерти, колективи філармонії, громадські організації, документальне оформлення взяв на себе Центр допомоги армії. Усього витратили десь 240 тисяч гривень.

До придбання й транспортування автомобіля долучилися близько 150 людей.

Юлія Капуш

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+3 #1 юра 18.07.2024 14:31
А в Черкасах пів міста на бляхах ганяє,(головне пофарбувати в зелений), поки люди по копійці збирають. Під цей шумок багато спритників пригнали авто за недорого і ні в чому собі не відмовляють. Дітей в школу - жінку на роботу. Коли вже наведуть лад на дорогах?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100