реклама Делікат

Для коректного нарахування оплати за електричну енергію, з метою уникнення випадків крадіжок електроенергії та для контролю показів електролічильників споживачів контролери ПАТ «Черкасиобленерго» розпочали знімати покази приладів обліку, використовуючи спеціальну програму та фотофіксацію лічильника, що передбачено Правилами роздрібного ринку електричної енергії.

Фото: cherkasyoblenergo.com


Про це розповіли працівники Товариства під час рейдів зі зняття показів у Черкаському районі.

Заступник директора з комерційних питань відокремленого структурного підрозділу «Черкаські енергетичні мережі» Віктор Маркін наголошує, що для виконання таких рейдів був розроблений спеціальний програмний комплекс «Фотофіксація», аби контролери могли робити фото під час зняття показів.

-  Такий додаток дасть можливість зафіксувати фактичні показники на лічильнику, і в разі потреби перерахунку або виникненні інших питань щодо оплати за спожиту електроенергію, ми в будь-який момент можемо переглянути цю інформацію та застосувати у процесі вирішення того чи іншого питання,- зазначив Віктор Маркін.

Такі рейдові перевірки з допомогою програмного додатку вже відбулися у одному із сіл Черкаського району.

-  Нині рейдова перевірка електролічильників триває у селі Вергуни. Під час рейду використовуються планшети, на які встановлена програма фотофіксації. При контрольному огляді засобів обліку побутових споживачів контролер фотографує прилад обліку, пломби та завантажує в базу,- розповіла інженер групи по розрахункам побутових споживачів ВСП «Черкаські енергетичні мережі» Валентина Несват.

Фото: cherkasyoblenergo.com


- Раніше ми фіксували покази лічильників у паперовому вигляді, а тепер через фотофіксацію. Зручно тим, що фото показника автоматично з’являється в базі Товариства та нашого підрозділу, чітко видно роботу контролера. Це дає змогу контролювати покази та нараховувати оплату споживачам за фактично спожиту електроенергію,- розповіла бригадир Черкаської дільниці ВСП «Черкаські енергетичні мережі» Людмила Волочай.

Жителі району з розумінням ставляться до ситуації та відзначають уважність контролера під час роботи.

Окрім зняття показів, контролери також перевіряють цілісність електролічильника.

- Попередньо формується перелік споживачів, яким мають виконати контрольний огляд електролічильника. Окрім фотофіксації показів ми також перевіряємо цілісність контейнера, пломб, ввод лічильника, його стан та прив’язку абонента (правильність написання на опорі номеру лінії та номеру опори). Крім цього перевіряємо, чи не спрацьовані магнітні індикатори та чи не порушені пломби,- розповіла  контролер енергонагляду групи по розрахункам побутових споживачів ВСП «Черкаські енергетичні мережі» Світлана Мисан.

Фото: cherkasyoblenergo.com


Як зазначають енергетики, діючі Правила роздрібного ринку електричної енергії вимагають здійснювати перевірку лічильників споживачів не рідше одного разу на шість місяців. Нині у процесі впровадження програмного комплексу буде здійснена первинна перевірка електролічильників з фотофіксацією, надалі контролери проводитимуть рейдову перевірку приладів обліку раз на півроку.

Пресслужба ПАТ «Черкасиобленерго»

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #7 jack 21.07.2024 15:29
Вартість лічильника - більше 5 тисяч гривень. На 200 тисяч лічильників - Яненко та кумпанія МІЛЬЯРД хапнули з НАШОЇ кишені -бо ваме на ЦЮ махінацію пішли кошти від підвищення енерготарифів!
А тепер - все, грошики пропили, незугарні лічильники почіппляли,і знов контролерів по хатах пустили? А час воєнний, якщо ту жіночку-контролера, що раніше ходила, я в обличчя знав, то якимсь невідомим лобурякам і двері не відкрию!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #6 jack 21.07.2024 15:28
Поставили кілька років тому нормальні лічильники, запровадили зручний електронний кабінет в енергозбуті,все працювало. Так нє, лавай сорвати ліжка в борделі!
От на який ***, пробачте, на яке добре діло махінатори з Обленерго півроку по всьому місту знімали в квартирах новенькі лічильники, встановлені лише кілька років тому, і міняли їх на якесь одоробло, на якому і показники без ліхтарика та стільця не прочитаєш? Розказували, що це чудо саме передаватиме в Енергозбут показники, от тільки ніяк передачу даних запустити не можуть!
В мене,правда, тричі міняли - то згорів через кидки напруги, то не те поставили...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #5 Їм потрібно 21.07.2024 14:13
хоч чим небудь виправдати підвищення ціни на електрику,хоча змін геть нема,от і придумали,"нові технології",кожному контролеру по планшету,уявляє те витрати в маштабах країни... :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #4 еКонтролер еКонтролёрів 21.07.2024 08:52
Нова проффесія на ринку небийлежачої еПраці.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #3 Черкаські контролёри. 21.07.2024 08:48
По результатам фоторобіт проведемо черкаський міжнародний фотоконкурс "Ставимо на счётчік!". Долучайтесь!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #2 Ольга Іванівна 21.07.2024 04:31
Самі собі не довіряють.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #1 Петрович 20.07.2024 21:45
Благими намірами вистелений шлях до пекла. Тепер споживачів зобов'язують передавати показники до РЕМ самостійно. На початку місяця двір у РЕМ був забитий пенсіонерами, які намагалися здати показники, адже ні один телефон там не відповідає. І далеко не всі люди можуть осягнути QR коди які малює Обленерго. А тепер контролерів дійсно зобов'язують раз у три місяці ходити і фотографувати лічильники.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100