реклама Делікат

Ветерани та внутрішньо переміщені особи зі всієї країни приїхали до Черкас, щоб почати розвивати свій бізнес. Триденний хакатон стартував у межах проєкту підтримки молодих ветеранів та ВПО в Україні.

IMG_20240722_122442

30 осіб експерти навчатимуть основам бізнесу, будуть мотиваційні лекції. Ще 30 осіб взяли участь у першій частині хакатону, яка відбулася у Львові. Серед них – початківці, а також представники релокованого бізнесу. Найактивніші десятеро учасників отримають фінансову підтримку у розмірі 6 тисяч євро.

Серед тих, хто їздив у Львів – черкащани Денис Шеренговський та Олександр Бондаренко. Зараз вони вже працюють над написанням власних проєктів.

– Цьогоріч я вступив на навчання до черкаського університету, спеціальність «Підприємництво та торгівля» і хочу спробувати себе в бізнесі, – розповів 30-річний ветеран російсько-української війни Денис Шеренговський.

Він поділився, що має досвід роботи у закладах швидкого харчування, тому з'явилася ідея відкрити щось подібне.

– Це швидке харчування повинне бути ще й корисним. Можливо, додам веганське меню, – наголосив ветеран.

IMG_20240722_124030

Відновитися після бойових дій Денису допомагає адаптивний спорт: волейбол сидячи, футбол на милицях, ампфутбол, штовхання ядра, метання диска.

Своєю історією поділилася харків'янка Олена Назаренко. Через півроку після повномасштабного вторгнення вона виїхала з дитиною до Києва. У столиці продовжує займатися автобізнесом.

– У Харкові ми мали СТО, малярку, автомагазин. Хочеться отримати грант, бо все згоріло повністю. Раніше вже брали грант, довелося купувати навіть автомобільні ключі. Незважаючи на 10-річний досвід, рада можливості здобути нові навички та знання.

Захід організовує консорціум: громадські організації «Смарт Медіа», «Час Дії», «Українські ветерани» та «SOS Ukraine» за підтримки Європейського Союзу та Міністерства закордонних справ Литви.

Голова ГО «Смарт Медіа» Олександра Щукіна повідомила, що результати будуть відомі у жовтні, тоді стане відомо, хто отримає грант на розвиток власного бізнесу.

– Учасники займаються і виробництвом меблів, і прокатом самокатів, є школа англійської мови, школа малювання. Багато проєктів зі сфери громадського харчування, – перерахувала вона.

Голова Черкаської ОВА Ігоря Табурця назвав приклади, коли трудова інтеграція ефективно вплинула на відновлення захисників на Черкащині. Це, зокрема, проєкт «Перезавантаження: розширення можливостей для працевлаштування», реалізований Червоним хрестом, безкоштовні навчальні IT-курси для ветеранів від черкаської компанія «Ekreative».

Юлія Капуш

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
-3 #1 Дімон переможець. 23.07.2024 10:23
Смішні, $6k! Тут від останнього батьківського траншу в $500k, щітані центи залищились! І це тільки на декорацію для перформанса пішло.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100