реклама Делікат

Голова ОВА Ігор Табурець інформує, що сьогодні зустрівся із представниками провідних компаній галузі. Почув досвід тих, хто роками працює із природними джерелами енергії.

Через обстріли з початку року енергосистема України втратила до половини своєї генерації. Частину зруйнованої інфраструктури поступово відновлюємо, але очевидно, що криза – значна.

photo_2024-07-25_16-21-06

«Відчуваємо її щодня, коли підлаштовуємо життя під графіки відключень. Разом із практиками шукаємо шляхи посилення нашої енергетичної стійкості. Важливо впроваджувати найдієвіші практики. Щоб працювали підприємства, було світло в оселях.

Поспілкувалися із головою Польської агенції з інвестицій і торгівлі в Україні Мар’яном Приджецьким. Говорили про можливості для українського енергобізнесу. Сподіваємося на плідну співпрацю. Зокрема, в питанні використання біогазових установок.

Зараз багато уваги приділяємо розвитку когенерації на Черкащині. У нас уже діють 12 таких установок. У планах – встановити щонайменше стільки ж. Допомагають із обладнанням міжнародні партнери.

Черкащина має сприятливі умови для розвитку станцій із виробництва сонячної та вітряної енергії. У нас уже є напрацювання в цій сфері: з пів сотні сонячних електростанцій і навіть одна вітрова. Кожна така станція – важлива ланка для підтримки нашої єдиної енергетичної мережі.

Енергетична стійкість – пріоритет. На рівні області, нашої ОВА ми готові максимально підтримувати та супроводжувати тих, хто працює в галузі альтернативної енергетики. Бюрократія не повинна бути перепоною для розвитку», - наголосив голова ОВА

Фото: прес-служба ОВА

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100