реклама Делікат

До Всесвітнього дня боротьби з вірусними гепатитами фахівці Уманського міськрайонного відділу Черкаського обласного центру контролю та профілактики хвороб спільно з працівниками Уманського міського Центру первинної медико-санітарної допомоги, ЦПМСД Паланської сільської ради та амбулаторії села Родниківка організували безоплатні виїзні тестувальні сесії для жителів.

Такі виїзні акції проводяться для нагадування людям про обов’язковий скринінг на вірусні гепатити. Найбільш небезпечними гепатитами є В та С, 96% усіх смертей унаслідок захворюваності на гепатит пов’язані саме з ними. Часто хворі не знають про свій статус і, відповідно, не починають лікування вчасно. Виявити недугу можна лише за допомогою тестування.

IMG20240729105322-1600x1205

Відвідувачам акцій в Уманській та Паланській громадах забезпечили можливість зробити швидкі тести на гепатити В та С.

Також фахівцями Уманського міськрайонного відділу проводиться інформаційно-роз’яснювальна робота серед населення стосовно профілактики вірусних гепатитів, розповсюджено листівки та плакати з питань боротьби з вірусними гепатитами у закладах первинної ланки та КНП «Уманська психіатрична лікарня» Уманської міської ради.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100