реклама Делікат

Реабілітація військових, які повернулися зі сходу, завжди є складним та важливим процесом, оскільки вони зіткнулися з травматичними подіями та стресом, пов'язаним з участю у військових діях. Тому звернення до природних методів відновлення та релаксації є надзвичайно важливим для підтримки наших захисників. Тож, цього разу, на базі Сторожової застави ми спробували новий метод реабілітації, що вперше включав в елементи декомпресії застосування апітерапії.

454266775_1043634557770065_5890733906662895893_n

Цього разу гвардійці мали нагоду відвідати нову локацію, так звану Сторожову заставу, де пан Олександр запропонував відвідати місця сили, використовуючи чотири природні стихії: вогонь, воду, землю та повітря, як ключові елементи процесу відновлення. Під час цієї події, військові мали можливість обрати стихію, яка найкраще передавала їхнє самопочуття цієї миті.

Декомпресія охоплює комплекс заходів спрямованих на психофізичний стан військових. Вивільнення негативу чотирма природними стихіями, а саме повітря, вогонь вода та земля.

Перший етап, духовний напрямок - це похід до кам'яного вівтаря "Полярна зоря", де учасники займалися практиками гармонізації та взаємодії зі стихіями. Похід дає заземлення, і наділяє людину силою землі. Цей етап допомагає налаштуватися на позитивний тон та зняти накопичену напругу.

Другий етап передбачає роботу з фізичним тілом, його очищення - відпочинок у чані, бані та занурення в холодну купіль. Всі процедури дуже ефективно сприяють розслабленню та відновленню фізичних сил, адже в комплексі використовуються певні настої лікувальних трав.

Завершальний, третій етап – енергетичний. Це процес взаємодії людини з бджолосім’ями - апітерапія є ключовим етапом, де військові мали змогу зануритися у сон перебуваючи у спеціальних апі-будиночках, для покращення фізичного та психологічного здоров'я.

454003948_1043634871103367_8118291743941263445_n

Як працює апі-будинок?

У нижній частині споруди розташовані вулики з бджолами, у верхній – лежак. Між ними є вентиляційні отвори, захищені спеціальними сітками, по яких циркулює повітря. Бджоли відділені від людини дерев’яними перегородками, але враження, що знаходишся у справжньому вулику, не покидає.

В ході заходів кожен учасник зарядив свій «енергетичний кристал», це заздалегідь привезені із собою камінці, котрі використали як об’єкт, котрий наповнили позитивною енергію. Ці кристали стали своєрідними амулетами.

«Спілкування з природою завжди надає нам внутрішню силу та спокій. Ми плануємо продовжувати використовувати цей метод у нашій роботі з військовими, оскільки він забезпечує зміцнення емоційного стану та психологічну підтримку для наших воїнів після повернення із передової.

Ця інноваційна програма стала частиною стратегії збереження та зміцнення психічного та фізичного здоров'я наших гвардійців. Ми пильно стежимо за реакцією та результатами цієї програми та плануємо розширити її застосування в нашій роботі з військовослужбовцями, це лише початок у впровадженні інноваційних методів реабілітації військових. Наша мета - забезпечити їм можливість повернутися до повсякденного життя з відновленою енергією, стабільним психічним станом та готовністю до нових викликів.» - зазначив начальник відділення психологічного забезпечення майор Олексій Гончарук.

Про це пишуть на сторінці Військова частина 3061 Національної гвардії України у ФБ

Фото зі сторінки ВЧ3061

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100