реклама Делікат

Статистика ЛУН свідчить: За останні пів року ціни на вторинці впали у східній та центральній частині України та виросли в західній

А ціни на первинку впали на 41 долар за метр в Харкові і виросли на 160 доларів в Ужгороді.

Однокімнатна квартира в Запоріжжі на вторинці коштує в середньому 19 000 доларів, тоді як у Львові втричі дорожче – 62 000 доларів. На ЛУН з'явились графіки, де на одній мапі зібрані дані по вартості нерухомості по всіх регіонах України.

Найдорожчим містом по вартості однокімнатних квартир на вторинці є Львів – вартість в серпні становить 62 тис дол. А от дво- і трикімнатні у Києві дорожчі.  Двокімнатна у Львові – 89 тис дол, тоді як у Києві – 90 тис дол,  трикімнатна – 110 тис дол та 130 тис дол відповідно.

Якщо порівнювати однокімнатні квартири на вторинці то далі в рейтингу іде Ужгород, де вартість становить 55 000 доларів в середньому, і виросла на 2200 дол за останні пів року.

3d-sale-ukraine-map (2)

Далі четверте місце розділяють між собою Чернівці, Вінниця та Луцьк, однокімнатна квартира в цих обласних центрах коштує в середньому 46-45 тис дол.

За 40 тис дол в середньому можна купити квартиру в Рівному та Черкасах.

Майже однаково на сьогодні коштують квартири в Житомирі та Одесі – 39 тис та 38 тис дол відповідно. Вартість однокімнатних квартир в цих містах за останні пів року трошки впала – на 780 дол в середньому в Житомирі та на 2300 доларів в Одесі.

Однокімнатна в Миколаєві коштує 21 тис доларів, а в Запоріжжі 19 тис доларів.

Загалом варто зазначити, що ціни на вторинці планомірно і поступово ростуть в західних регіонах України, і такими ж темпами знижуються в східних та центральних.

Про  це пише громадська організація ЛУН

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100