Наступного року дороги від снігу в Черкасах знову прибиратиме комунальне підприємство. А до кінця зими засніжені вулиці Черкас і далі чиститиме приватна фірма, що проводила ці роботи із порушеннями.

Такими були висновки комісії із питань житлово-комунального господарства Черкаської міської ради, якій рада спрямувала протокольне доручення досконально вивчити ситуацію і надати свої висновки стосовно доцільності подальшої співпраці міста у питанні прибирання міських доріг із приватною фірмою «Свій лад».

– Роботи, виконувані фірмою, ми визнаємо такими, що проводились із порушенням рамкової угоди, укладеної із підприємством. А саме – у частоті прибирання вулиць. Відтак, пропоную рекомендувати керівництву Департаменту ЖКГ вивчити можливість передачі на наступний сезон обов’язків догляду за дорогами міста комунальному підприємству, – констатував голова комісії ЖКГ Черкаської міської ради Сергій Гладких. – Ми усі погодились, що комунальне підприємство міст може дофінансовувати у випадку зростання об’єму робіт, може модернізувати його придбанням сучасної техніки для проведення робіт з прибирання вулиць та впровадженням нових технологій прибирання. Таку можливість я пропоную розглянути Департаменту ЖКГ і надати свої узагальнення на розгляд сесії.

Саме до неможливості прийнятного очищення вулиць взимку за старими технологіями і апелював на засіданні комісії представник фірми «Свій лад» Андрій Бортник. Він також закидав, що за кошти, за які фірма погодилась чистити місто від снігу, провести необхідний об’єм робіт якісно практично неможливо.

Як відомо, у минулі роки прибиранням вулиць міста займалось КП «ЧЕЛУАШ», роботу якого було визнано неефективною і обов’язки якого цьогоріч за результатами тендеру було передано приватній фірмі ТОВ «Свій лад». Незадоволення результатами роботи «Свого ладу» із очищення засніжених вулиць міста депутати висловили під час останньої сесії Черкаської міської ради. Депутатська більшість проголосувала за визнання робіт незадовільними та за відмову їх оплачувати, а також – за детальне вивчення цього питання на наступній сесії.

Відтак, напередодні сесії, 24 грудня, у понеділок, на спеціальному засіданні, відповідь на питання правильності роботи фірми «Свій лад» і того, хто прибиратиме черкаські вулиці від снігу до кінця зими, намагалось знайти профільна комісія міської ради.

Незадоволені аргументацією представника фірми «Свій лад», депутати пропонували різні варіанти вирішення проблеми – аж до створення нового комунального підприємства, що займатиметься суто утриманням доріг міста. Проте, погодившись, що будь-які зміни виконавця робіт у розпал зими можуть обернутись ще критичнішою ситуацією з прибиранням доріг, вирішили цю прерогативу до кінця сезону залишити все ж за фірмою «Свій лад».

Крім того, голова комісії ЖКГ Черкаської міської ради Сергій Гладких запропонував Департаменту ЖКГ для покращення прибирання міста узимку розробити комплексну програму, до якої включити, наприклад, необхідність прибирання прилеглих територій фірмами та підприємствами.

Свої висновки комісія, що дійсно ретельно вивчала питання, має надати на розгляд найближчого сесійного засідання Черкаської міської ради, інформує Черкаський прес-клуб реформ.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+2 #5 О.ЧУПРИНА 25.12.2012 23:23
За цю злочинну безвідпловідаль ність потрібно судити.Дядьки начебто великі,а ведуть себе гірше малих дітей.Гидко читати лепет про технології,немо жливість забезпечити якість при замовленому рівні фінансування,то що.Здається мені,що міські керманичі по професійному рівню не дуже випереджають менеджерів "підрядної організації".
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #4 федор принципиальный 25.12.2012 16:44
такому хозяину как од..рич и его помошничкам голову оторвать мало шесть лет слышим от од..рича одно и и тоже если бы за ошибки расплачивался из собственного кармана уверен такого бардака не было бы бери лопаты и греби снег если ума нет сколько аварий и покалеченных кто оплатит
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #3 Fatigas 25.12.2012 13:22
"Відкати" з кошторису виключіть - будь-хто місто вилиже.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #2 Снеговик 25.12.2012 12:35
Дороги-это только половина проблемы. Почему дирекции всяких фирм и учреждений допускают снежные бугры и гололед возле своих зданий? Когда был мелким и жил в частном секторе, неубранный снег возле двора был позором для хозяина и даже диагнозом. Бабушки фанерками юзали, чтоб "чистенько и не хуже чем у соседей". А теперь сидят мордовороты по офисам и Одарича матерят, а у самих возле порога как в сибирском сельсовете.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #1 очі бачуть 25.12.2012 11:45
не зрозуміла політика, хай чистять до кінця сезону, бо вони не чистять. Маразм якийсь. Будем їм платити за те що вони не виконують свої обов"язки. Люди, схаменіться, дорогу не можна спокійно перейти, боюся впасти і попасти під колеса маршруток, яким сніг не заважає для швидкої їзди.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100