реклама Делікат

У Каневі створять Центр життєстійкості – безбар’єрний, безпечний простір, де кожен зможе отримати психосоціальну підтримку та інші соціальні послуги.

2db0b0dcdff5e993db148fcceb0349c1

Про це повідомляє Канівська міська рада.

Першим кроком міської влади у цьому напрямку стало виділення приміщення у колишньому районному будинку культури для втілення експериментального проєкту із запровадження комплексної соціальної послуги з формування життєстійкості. Відповідне рішення підтримали члени  виконкому під час засідання 6 серпня ц.р.

Своєю чергою заступник міського голови Тетяна Жівотова розповіла про майбутній проєкт та окреслила етапи його реалізації.

– Центр життєстійкості – це проєкт для підтримки наших внутрішньо переміщених осіб, військових та жителів громади, які потребують соціальних послуг. Від громади ми маємо надати приміщення, далі залучитися підтримкою спонсора для його облаштування, – зазначила Тетяна Жівотова. – Далі Мінсоцполітики оголошує конкурс для громадських організацій, які мають право надавати такі соціальні послуги, визначає переможця серед них і надає державні кошти для їх фінансування. Громадська організація набирає штат, контрактує працівників і розпочинає роботу Центру життєстійкості.

Зауважимо, проєкт реалізується Міністерством соціальної політики і є складовою Всеукраїнської програми ментального здоров'я «Ти як?» Першої леді Олени Зеленської. Станом на 18 червня ц.р. Мінсоцполітики повідомило, що у 22 областях України вже запрацювали 100 Центрів життєстійкості. Ще близько 100 запустять до кінця літа.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100