У Черкасах завершився Всеукраїнський турнір Олександра Ковпака, під час якого в місті проходили міні-футбольні баталії серед юнаків, пише «Черкаський спорт».



Позмагатися за Кубок Олександра Ковпака до нашого міста завітали команди не лише з Черкащини, а й сусідніх областей. Турнір проходив у двох вікових групах (2002-2003, 2000-2001).

Серед молодших футболістів перемогу здобула черкаська команда «Дніпро-80-1». У старшій віковій групі змагання розгорілися не на жарт. У бронзовому фіналі перемогу здобули футболісти кременчуцького «Кремня». А найбільш захопливий та інтригуючий матч, як і очікувалося, провели фіналісти. За головний трофей турніру Ковпака боролися команди з Черкаської області – «Дніпро-80» (Черкаси) та «Олімп» (Сміла).

Фінальний поєдинок проходив у найкращих традиціях фіналів чемпіонату світу та Ліги Чемпіонів. І сміляни, й черкащани продемонстрували якісний міні-футбол. Протягом матчу команди тричі зрівнювали рахунок. Першими вперед вийшли футболісти «Олімпу», проте гравці «Дніпра-80» перехопили ініціативу й вийшли вперед. Проте «Олімп» весь час не відпускав свого суперника далі, ніж на один гол. Протягом другого тайму футболісти «Дніпра-80» лідирували в рахунку, однак за 30 секунд до завершення матчу сміляни відновили паритет.

Гра перейшла до стадії післяматчевих пенальті. У тривалій та інтригуючій міні-футбольній лотереї перемогу святкували футболісти «Олімпу» (6:5 та 9:8 у підсумку). Фінальний матч зібрав чималу кількість вболівальників. Одна половина ПС «Будівельник» вболівала за смілянську команду, інша за черкаську.

– Легкої перемоги ніколи не можна здобути. Завжди потрібно прагнути до перемоги та вдосконалюватися. Особливо запам’ятався на цьому турнірі фінальний матч. Він був напруженим до останньої секунди. Добре, що в післяматчевих пенальті наша команда виявилася сильнішою і перемогла на турнірі, – ділиться враженнями капітан ФК «Олімп» (Сміла) Тимофій Угрін.

Після фіналу відбулася масштабна церемонія нагородження учасників та призерів турніру. Без нагороди не лишилася жодна команда. Особисто відзначав кращих гравців свого турніру й Олександр Ковпак.

– Хочу подякувати Черкасам та, особливо, організаторам за такий чудовий турнір. Я навіть не очікував, що в Черкасах нас так добре приймуть. Я дуже задоволений, сподіваюся, що й дітям сподобалося брати участь у цьому турнірі. Завдяки таким турнірам вони будуть рости як футболісти, – зазначив Олександр Ковпак.

Учасники турніру Ковпака розподілилися так:

1. «Олімп» (Сміла).


2. «Дніпро-80» (Черкаси).


3. «Кремінь» (Кременчук).


4. «ДЮСШ-2-Піонер» (Кіровоград).

5. «Єдність» (Київ).

6. 2Арсенал» (Київ).

7. «Дніпро-80-2» (Черкаси).

8. «Арсенал-2» (Київ).

Номінації Кубку Ковпака

Кращий воротар – Максим Сокуренко «Олімп» (Сміла).

Кращий захисник – Максим Зайченко «Олімп» (Сміла).

Кращий нападник – Мустафа Еміль «ДЮСШ-2-Піонер» (Кіровоград).

Кращий бомбардир – Іван Куць «Кремінь» (Кременчук).

Кращий гравець – Михайло Овчінніков «Дніпро-80» (Черкаси).


А завершилося це святкове дійство традиційною фотографією на згадку. А Олександр Ковпак, у свою чергу, запевнив усіх присутніх, що турнір відбудеться й наступного року.

Довідка

Олександр Ковпак – український футболіст, нападник київського «Арсенала».

Вихованець ДЮСШ (Сміла). Перший тренер – Віктор Іванович Нагорний. Футболом, Ковпак почав займатися з 14 років у смілянській ДЮСШ. А до футболу з 6 років займався спортивною гімнастикою. Як говорить Сашко, заняття якою йому й досі допомагають, позаяк виробилися гнучкість і пластичність, які він часто використовує під час гри. Після занять у Нагорного він перейшов у старшу вікову групу до Петра Івановича Славінського. Олександр почав показувати стабільно результативну гру в чемпіонаті області і на нього звернули увагу тренери ФК «Черкаси», запросивши до команди.

У 2004 році в Кубку України ФК «Черкаси» грав з командами вищої ліги – одеським «Чорноморцем» ( 3:2) і «Таврією» (1:1). Олександр зіграв в обох матчах, забивши м'яч у ворота одеситів. Тоді його гра справила враження на тренерів цих команд, і вони запросили Ковпака на перегляд. Він відгукнувся на запрошення головного тренера «Таврії» Олега Вікторовича Федорчука.

Після конфлікту з керівництвом «Таврії», у грудні 2010 року Ковпак перейшов до київського «Арсенала».

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100