реклама

реклама

Чутки про реорганізацію Васютинської дільничної лікарні, що на Чорнобаївщині, в амбулаторію з денним стаціонаром викликали справжнє обурення у жителів не тільки Всютинців, а й мешканців  навколишніх сіл, які зазвичай отримують медичну допомогу саме в дільничній лікарні. Селяни задоволені і рівнем обслуговування, і кваліфікацією медперсоналу, і умовами лікування в стаціонарі.

На фото: Делегація з Васютинців і Москаленок

На фото: Делегація з Васютинців і Москаленок


Така реформа зовсім не до вподоби селянам. Тож делегація з Васютинців на чолі з головою сільської ради Наталією Терещенко, сільськими депутатами, головним лікарем Васютинської дільничної лікарні Оленою Радько та небайдужими жителями навколишніх сіл приїхала у п’ятницю, 21 грудня в райдержадміністрацію, аби переконати владу зберегти лікарню.

Ініціативною групою з числа самих односельців було підготовлено звернення від жителів сіл Васютинці та Москаленки та зібрано майже дві тисячі підписів.

Звертаючись до обласної та районної влади, сільські мешканці переконливо просять проявити милосердя, співчуття та дотриматися Конституції України і не допустити закриття Васютинської дільничної лікарні. Адже колектив лікарні за підтримки місцевого господарства  СТОВ «Дніпро» забезпечує на сьогоднішній день максимально можливе обслуговування всіх категорій населення.

На фото: ветеран праці Дмитро Ковтун

На фото: ветеран праці Дмитро Ковтун

– Для нас, людей похилого віку, лікарня – це остання надія. Гірко чути, що її закривають. Я пам’ятаю ще часи німецької окупації і хочу сказати, що навіть тоді ніхто не закривав лікарню. У одній половині приміщення жив комендант, а інша діяла як лікарня. Невже зараз ми бідніше живемо? Неправда! Але ж чому все робиться не для людей, а навпаки, – на збиток їм, не зрозуміло… – переймається 80-річний ветеран праці Дмитро Ковтун.

Каже: головлікаря Олену Радько ніби сам Бог послав.

– Незважаючи на погоду, на час доби, наша Олена Миколаївна все вдома кидає і йде допомагати хворим. У неї ніколи нема ні вихідних, ні перепочинку, – хвалить головлікаря пенсіонер.

Медпрацівники теж не в захваті від так званої реорганізації. Адже у разі реформування закладу, в лікарні відбудеться суттєве скорочення персоналу.

– Простим людям уже допекла ця оптимізація, варто було б почути, як вони висловлювалися на адресу влади, – коментує ситуацію депутат Чорнобаївської районної ради Тетяна Богдан.

Головний лікар Олена Радько щиро вболіває за свою лікарню та за свій колектив, і пишається роботою закладу. Адже кожен, хто сюди приходить, має можливість отримати кваліфіковану допомогу, а ще – тактовне, чуйне, небайдуже ставлення усіх без винятку працівників.

А це теж неабияк допомагає, бо для того, щоб вилікуватися, треба, перш за все, повірити своєму лікарю.

Утім, після декількох годин дискусій остаточної відповіді від влади селяни так і не добилися. Із розгляду сесії райради питання поки що зняли, але люди бояться, що до нього знову повернуться після Нового року.

реклама

Коментарі  

 
-1 #1 О.ЧУПРИНА 25.12.2012 23:15
Звертаємось до нашого депутата Володимира Зубика з клопотанням не допустити закриття лікарні.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100