реклама Делікат

З 26 по 29 серпня 2024 року у Черкасах буде проводитися комплексна дезінфекція (гіперхлорування) об’єктів водопостачання: резервуарів чистої води, магістральних водогонів, розподільчих та внутрішньобудинкових мереж тощо.

455947327_905911271579922_1757998085788833802_n

КП «Черкасиводоканал» інформує: у цей період споживати воду заборонено, використовувати її можна лише для технічних потреб. Як містянам підготуватись до цього процесу, чи потрібно робити запаси води – розкажемо в статті далі.

Чим викликана необхідність гіперхлорування води?

Відомо, що для очищення питної води сьогодні застосовуються сучасні реагенти, а для дезінфекції – хлор. Хлорування - один з основних заходів щодо надання води належної якості. Але внаслідок так званого «вторинного забруднення» - якість питної води може погіршуватися. Тому час від часу проводиться гіперхлорування для промивки усіх об’єктів водопостачання, періодичність якого залежить від фактичних показників питної води.

Як відбувається гіперхлорування?

Відповідно до нормативних документів необхідно проводити очищення та дезінфекцію споруд та водопровідних мереж. Спочатку проводять механічне чищення вручну всіх споруд та резервуарів чистої води, а потім проводять дезінфекцію (гіперхлорування).

Гіперхлорування водогінної мережі проводять шляхом її заповнення водою з підвищеними дозами хлору з концентрацією 20-70 мг/д3. Після цього здійснюється промивка чистою водою. Саме процес гіперхлорування дозволяє вбивати хвороботворні бактерії та віруси, а також запобігає виникненню епідемій серед населення у спекотну пору року.

Що робити мешканцям міста під час гіперхлорування?

  • До початку проведення гіперхлорування необхідно зробити запас питної води на 3-4 дні.
  • У дні гіперхлорування, 27-28 серпня, відкрити кран та спустити воду до появи запаху хлору. Це забезпечить ефективну дезінфекцію внутрішньобудинкових мереж.
  • Після промивки мереж, 29 серпня, може бути тимчасове погіршення якості питної води: темний колір, іржа тощо. В такому випадку радимо спустити воду поки вода не стане прозорою та без запаху хлору.
  • У разі наявності будь-якого фільтра води його необхідно зняти на період комплексної дезінфекції.

Про це повідомляє КП «Черкасиводоканал».

реклама

Коментарі  

 
+10 #1 Зінченко 20.08.2024 17:16
А лічильник як вимкнути на цей період, не дасте пораду?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100