реклама Делікат

У Черкасах в Соснівському районному суді 21 серпня відбулося засідання стосовно керівника Черкаської єпархії УПЦ МП митрополита Черкаського та Канівського Феодосія. Йому обрали запобіжний захід.

Судове засідання 21 серпня 2024 року. Суспільне Черкаси


Підсудний доєднався через відеозвʼязок, повідомляє Суспільне.

Прокуратура клопотала про цілодобовий домашній арешт. Прокурор Черкаської окружної прокуратури Олександр Завгородній зазначив, що є ризики вчинення правопорушень підозрюваним:

"Ми вважаємо, що є необхідність обрати запобіжний захід, оскільки підсудний перебуває в іншій області, та є імовірність вчинення повторних правопорушень".

Адвокат обвинуваченого Володимир Юдін просив, щоб об'єднали кримінальні справи, які розглядають у різних судах:

"Підсудному вже визначили міри запобіжного заходу в попередніх засіданнях минулого тижня. Наразі це питання не актуальне, бо розгляд справи по суті ще не розпочався".

Після нарадчої кімнати суд ухвалив, щоб кримінальне провадження розглядали окремо, без об'єднання. Клопотання прокурора про цілодобовий задовольнили частково — ухвалили підсудному обрати домашній нічний арешт з 22:00 до 07:00.

Митрополита Черкаського і Канівського Феодосія — Дениса Снігірьова, підозрюють у розпалюванні міжконфесійної ворожнечі. Суди тривають понад рік — перші три підозри митрополит отримав 20 лютого 2023 року — за розпалювання міжрелігійної ворожнечі та заперечення збройної агресії Російської Федерації. Із 12 квітня він перебував під цілодобовим домашнім арештом, а з 20 грудня — під нічним домашнім арештом. Четверту підозру митрополит Феодосій отримав 23 лютого 2024 року. Його звинуватили у "підривній діяльності" проти України. 19 червня підсудному повідомили пʼяту підозру — порушення рівноправності громадян залежно від їхніх релігійних переконань.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+2 #2 Я черкащанин 22.08.2024 18:13
Думаю, митрополиту Феодосію буде краще в росії, коло кіріла, а ми могли б по обміну отримати за нього кількох цивільних бранців кремля.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #1 У митрополлітра 21.08.2024 22:18
тих арештів вже більше чим у його сучки бліх. Антиблошине розп'яття, на брателлівскій золотій цепурі-нашийнику, як запобіжний захід, надійно предотвращаєт слугу вошого, ще краще чим кондом фірми "дурікс" його блохасту сучку від вагітності.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100