реклама Делікат

У Черкаській області триває кампанія з посилення імунізації проти кашлюку, дифтерії та правця. Щеплення від недуг потрібно зробити 69599 особам, серед них – понад 12000 дітей.

IMG_20240822_154433

Усі ці люди не вакцинувалися вчасно, повідомив під час брифінгу генеральний директор ДУ «Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» Володимир Папач.

– В області задіяно 49 надавачів послуг різних форм власності для проведення щеплень. Працюють два вакцинобуси Черкаського обласного центру контролю та профілактики хвороб. Усі надавачі послуг забезпечені необхідною кількістю вакцин проти цих інфекцій. У наявності 70 463 дози вакцини проти кашлюку, дифтерії, правця. Вакцина безкоштовна, якісна, безпечна, зберігається з дотриманням норм вимог «холодового ланцюга».

IMG_20240822_154406

  • Кашлюк – бактеріальне інфекційне захворювання, яке перебігає як затяжний бронхіт з тяжкими нападами кашлю. Легко поширюється від людини до людини повітряно-крапельним шляхом при кашлі чи чханні.
  • Дифтерія – після попадання в організм людини, дифтерійні палички продукують токсини, вражають серцево-судинну, нервову систему, нирки.
  • Правець – інфекційна хвороба, яка вражає нервову систему і призводить до сильних болючих м’язових спазмів (судом).

Фахівець нагадав, що зарахування дітей до виховних, навчальних, оздоровчих закладів повинне здійснюватись на підставі відповідної медичної довідки. Вона надається закладами охорони здоров’я за наслідками медичного огляду, який включає проходження профілактичних щеплень згідно з Календарем.

Юлія Капуш

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100