У Першій міській гімназії розпочали заміну старих дерев’яних вікон на нові склопакети. Роботи проводяться за кошти міського бюджету.



Встановлюються сучасні двокамерні склопакети. Вже замінено 40 вікон. Загалом планується поміняти близько сотні, повідомляє прес-служба Черкаського міськвиконкому.

Окрім того, в Першій міській гімназії за кошти бюджету провели утеплення фасаду. Ці роботи планують продовжити і в 2013 році.

– Такі заходи з енергозбереження дають суттєву економію. Вона досить відчутна. Приміром, наша гімназія була визнана переможцем у конкурсі з енергозбереження серед інших навчальних закладів, – розповів директор Першої міської гімназії Сергій Саєнко.


Як пояснив заступник директора КП «Інститут розвитку міста» Євгеній Букань, якщо у 2011 році Перша міська гімназія спожила близько 120 кВт на годину на метр квадратний площі, то вже цього року цей показник зменшився удвічі – до 54 кВт/год. на 1 м кв. Це говорить про те, що заходи з енергозбереження, проведені у цьому навчальному закладі, були ефективними.

Довідка

У Черкасах уже чотири роки діє програма, за якою за кошти міського бюджету замінюються в школах і садочках старі вікна на сучасні склопакети.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #3 Коментар 27.12.2012 12:30
Цитую Александр:
Вот мне интересно, как утепление влияет на количество потребляемой электроэнернии в здании, которое отапливается от центрального отопления?


может подогревались нагревателями.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #2 Александр 26.12.2012 20:25
Вот мне интересно, как утепление влияет на количество потребляемой электроэнернии в здании, которое отапливается от центрального отопления?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+13 #1 Коментар 26.12.2012 18:25
я у себя дома в прошлом году окна поменял она на 2-х камерные стеклопакеты, утеплил стены, на крыше положил 5-ти сантиметровый слой мин. ваты, в общем хорошо вложился в энергозбереженн я, и чё? как потреблял газ год, 2 или 3 назад, так этот же объём и потребляю...

может проблема газе, такая мысль, что его воздухом разбавляют, а как мне проверить? даже по чайнику видно, что он дольше закипает, а счётчик то мотает...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100