До кінця тижня ремонтники планують вкрити щебенево-мастильним асфальтобетоном ділянку в 1,5 км по проспекту Хіміків.

На цій ділянці попередньо був виконаний лише нижній шар асфальту. Роботи проводитимуть, використовуючи сучасні технології, які дозволяють укладати асфальт навіть при мінусових температурах. Такими технологіями вже давно користуються в країнах Європи, особливо в засніжених і замерзлих Фінляндії, Норвегії, Швеції.

Учора на ділянці в 1,5 км ремонтники тестували німецький автомобіль, за допомогою якого просушується і очищається проїжджа частина дороги. Завтра планують укладати ЩМА.


– Час уже переходити на сучасні технології. Як би дивно це не звучало, що мовляв взимку ремонтують дороги, та в європейських країнах це вже давно стало нормою. Таку машину, що нині працює в Черкасах, у Німеччині почали використовувати у 1995 році. А в Скандинавських країнах, де здебільшого мінусова температура, взагалі ремонтують дороги протягом усього року, – розповів заступник директора «Аерошляхбуд» Григорій Стефанович.

Під час «просушки» проїжджої частини комунальники вимірюють температуру спеціальним електронним термометром. На тій ділянці, де проходила німецька машина, температура на поверхні асфальту складає 18-20 градусів і тримається такою майже протягом доби. У той час, як на протилежному боці дороги, температура на поверхні асфальту складає -4 градуси С.


До того ж, ремонтники при укладанні ЩМА використовують сучасні мінеральні домішки, які додають в суміш. Це дозволяє підвищити щільність асфальту.

«Аерошляхбуд» несе відповідальність за якість ремонтних робіт. Це передбачено угодою між владою і підрядником. У мерії запевняють, що приймуть ці роботи, коли якість виконаних робіт перевірить час. Григорій Стефанович говорить, що за угодою із черкаською мерією вони гарантують результат. У випадку виявлення недоліків – підрядник перероблятиме це за власні кошти. Тому у цій ситуації ризикує саме підрядник, зазначає прес-служба Черкаського міськвиконкому.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+2 #3 Совет 27.12.2012 13:45
А почему не дождаться лето и все сделать по технологии?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #2 Житель 27.12.2012 12:25
Все буде гаразд, друзі! Ми вже так звикли до негативу...
І дороги у нас будуть хороші, і зелені насадження весною!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #1 Коментар 27.12.2012 11:09
весною глянем на результаты, а иначе за базар надо будет ответить...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100