реклама Делікат

Голова Черкаської ОВА Ігор Табурець зустрівся з лідерами громад для обговорення практичних питань ветеранської політики. На регіональній нараді «Повернення ветеранів до громад: ефективність інформування щодо сервісів і можливостей» присутнім презентували, зокрема, програми для підтримки захисників, які повернулися з війни.

– У громадах Черкащини вже налічується 46 000 ветеранів. Їхня кількість продовжує зростати. Після сьогоднішньої зустрічі ви зможете бути компетентними для хлопців і дівчат, які потребуватимуть допомоги, організувати цю роботу на місцях. Найкращою формою подяки нашим захисникам є ефективно надані послуги, доступні й якісні. Це навіть не про кошти, як у багатьох громадах ми виплачуємо по 50 000 тисяч. Це про послуги, які вони повинні отримувати першочергово.

IMG_20240829_155813

Очільник області наголосив, що в області діє Програма щодо медичного, соціального забезпечення, адаптації, психологічної реабілітації, професійної підготовки ветеранів областей, створена у співпраці з громадськими організаціями, створений вебсайт «Платформа ветерана «Черкаський вимір» https://ukrveteran.ck.gov.ua/, працює телеграм-канал «Платформа ветерана».

Державні програми

єРобота: грант для ветеранів та членів їхніх сімей, e-Карта послуг у громадах для ветеранів війни, e-Карта вакансій державної служби та органів місцевого самоврядування.

– У 35 громадах області створено 33 ветеранських простори. Там надаються послуги інформаційно-консультаційної підтримки, психологічної, правничої допомоги, здійснення фізкультурно-спортивної реабілітації, професійної адаптації та дозвілля.

За словами Ігоря Табурця, вони створювалися введення в дію практичних рекомендацій Міністерства у справах ветеранів, тому потребують приведення до єдиного уніфікованого підходу. Це стосується й укомплектування просторів персоналом й надання послуг.

Юлія Капуш, фото ПРОЧЕРКУ

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100