реклама Делікат

Про створення місцевих автоматизованих систем оповіщення говорили на колегії в ОДА сьогодні.

455420842_544721437988565_6375137067542197030_n

– Дуже класно, коли є телеграм. Але в будь-якій країні, особливо, Ізраїлі, не розраховують на це. Останній прильот у околиці Черкас корейської ракети від росіян показав, що вона була дуже мало часу в повітряному простору. Треба реагувати швидко. Тому треба потурбуватись про централізовану систему оповіщення, - говорив голова ОВА Ігор Табурець.

Директор департаменту цивільного захисту, оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Сергій Озеран доповів, що в області 174 сирени, 87 гучномовців.

– Не всі мають резервне джерело живлення. Також має бути погоджене завдання на створення МАСЦО – це програмно-технічний комплекс, призначений для оповіщення осіб керівного складу і чергових служб спеціалізованих служб цивільного захисту. Піщанська територіальна громада єдина не погодила технічне завдання. А громада може підпадати під підтоплення відповідно до даних ДСНС і гідрометцентру у разі підриву Канівської ГЕС. Тобто, їм це особливо важливо, - зазначив фахівець.

Загальний відсоток укриттів для населення в області покриває більше 40 відсотків громадян.

Фонд захисних споруд цивільного захисту налічує більше тисячі одиниць.

– Слід збільшувати фонд захисних споруд. Їх кількість збільшують, але недостатньо, – сказав голова ОВА. – Слід нарощувати фонд захисних споруд цивільного значення, можливо за рахунок створення споруд подвійного значення. Але потрібно зважати на будівельні норми.

Озеран назвав вирішення питання це створення мобільних укриттів. Таке є у Мошнівській, Ліплявській, Червонослобідській, Корсунь-Шевченківській, Балаклеївскій та інших громадах.

Окрім того, мова йшла і про те, що наближається хасидський новий рік в Умані. Там будуть забезпечувати безпеку представники особового складу поліції Черкащини, їм теж треба передбачити укриття у разі небезпеки.

Назарій Вівчарик

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100