реклама Делікат

В атмосфері над Україною практично нічого не змінюється. Потужний та великий антициклон «PIET», що впевнено розкинувся від Скандинавії до Казахстану, отримавши статус малорухомого та блокуючого вихору, продовжує КОНТРОЛЮВАТИ ПОГОДНУ СИТУАЦІЮ НА ЧЕРКАЩИНІ.

Звичайно, АТМОСФЕРНІ ПРОЦЕСИ при БЛОКУВАННІ характеризуються тривалою стійкістю і можуть викликати КЛІМАТИЧНІ АНОМАЛІЇ, що власне і відбувається. Антициклон скасував належні за «нормою забезпечення» опади у нашому регіоні. Тому серпень 2024 входить у метеорологічну історію із ЗНАЧНИМ ДЕФІЦИТОМ ОПАДІВ, а середньодобова температура на 7º вище клімату. У 2,5 рази перевищена кількість днів з температурою 30º і більше, встановлено рекорди середньодобової, мінімальної та максимальних температур.

До кінця серпня температурний фон залишиться історично АНОМАЛЬНО ВИСОКИМ – 25º, що на 7º вище норми. Температура вночі 16-21º, вдень 28-33º.

ЗА ПОПЕРЕДНІМИ ПРОГНОСТИКИ РОЗРАХУНКАМИ, у першій ДЕСЯТИДЕНЦІ ВЕРЕСНЯ блок, що перешкоджає нормальному західно-східному транспортуванню повітряних мас у середній тропосфері, все ще зберігатиметься, хоча по інтенсивності поступово слабшатиме. Тож візит до нашого регіону ДОВГООЧІКУВАНИХ ДОЩІВ відкладається, як мінімум, на 10 днів.

Черкаський обласний центр з гідрометеорології

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100