реклама Делікат

28 серпня відбувся традиційний серпневий Форум освітянської спільноти Черкащини за участі керівників районних військових адміністрацій, територіальних громад та органів управління освітою.

Під час форуму обговорили питання розбудови інфраструктури безпеки, доступності та якості освіти, шкільного харчування тощо.

Участь в освітянському форумі взяв головний державний санітарний лікар області, генеральний директор Черкаського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України Володимир Папач.

Forum-osv

У своєму виступі він зосередився на необхідності створення належних умов для забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя, недопущення спалахів інфекційних захворювань у закладах освіти області.

Передусім мова йшла про важливість вакцинації дітей до початку навчального року, аби школи та дитсадки були безпечним середовищем для всіх учасників навчального процесу.

«Нині завершується підготовка закладів освіти до нового навчального року і вкрай важливо, щоб діти були надійно захищені від інфекційних хвороб та не створювали епідемічну загрозу для інших учасників освітнього процесу», – наголосив Володимир Папач.

Він також зауважив, що відповідно до статті 15 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» дітям, які не отримали профілактичних щеплень згідно з Календарем, відвідування дитячих закладів не дозволяється.

Аби провакцинувати та захистити тих дітей, які своєчасно не отримали щеплення, або щеплені з порушенням Календаря, в Україні і області з 1 серпня розпочалася кампанія додаткових заходів з імунізації проти кашлюка, дифтерії та правця.

Головний державний санітарний лікар області також порушив питання забезпечення закладів освіти безпечною питною водою, харчовими продуктами, створення умов для приготування страв гарантованої якості тощо.

Особливу увагу Володимир Папач приділив важливості співпраці фахівців Черкаського обласного ЦКПХ з освітянами щодо реалізації реформи шкільного харчування, зокрема в межах обласної програми  «Реформування системи шкільного харчування на період до 2029 року».

Фахівцями Черкаського обласного ЦКПХ проводиться активна роз’яснювальна робота в закладах загальної середньої освіти області щодо впливу харчування на здоров’я дітей, важливості впровадження принципів здорового харчування, промоції здорового способу життя з використанням тематичних друкованих матеріалів із профілактики інфекційних та неінфекційних захворювань серед дітей і дорослих.

Володимир Папач анонсував реалізацію за підтримки Представництва ВООЗ в Україні ініціативи «П’ять кроків до здорового харчування» у межах проєкту «Кожна школа – здорова школа», до якої долучається Черкаський обласний ЦКПХ та 15 закладів освіти області впродовж вересня-листопада цього року.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100