реклама Делікат

Зараз Юлія Макарук може розповісти про будь-яку квітку, а ще зовсім недавно не знала про них майже нічого.

Жінка та її чоловік Іван Монько боронили нашу країну на передовій. Звільнившись зі служби за станом здоров’я, Юлія не повернулась до рідних Черкас, залишилась із чоловіком у Запоріжжі. Ідея з квітами прийшла випадково, коли купували букети мамам на свята. Здивувала ціна. І колишні військові вирішили зробити квіти доступними для покупців, відкривши власну крамницю.

Колишня військова Юлія Макарук. Фото: Запорізький обласний центр зайнятості

Колишня військова Юлія Макарук. Фото: Запорізький обласний центр зайнятості


Подружжя продивилося купу літератури по темі. Втілити мрію - працювати самим на себе - допомогла державна програма «Грант для ветеранів та членів їх сімей». Юлія каже – не одразу вийшло його отримати. Жінка дуже вдячна службі зайнятості, де їх проконсультували, відповіли на всі питання, виправили помилки і допомогли скласти бізнес-план. На гроші гранту колишні військовослужбовці закупили обладнання, меблі, флористичні матеріали та квіти.

Дизайн інтер’єру Юлія та Іван розробили самі, власноруч же і втілили у життя. Допомагала кішка Ріно, яку подружжя вивезло з-під Куп’янська під час служби. Про ті події нагадує і панно із військовими шевронами, що висить над стійкою у магазині. На майбутнє мають багато планів по бізнесу, можливо, навіть, відкриття магазинів і в інших регіонах України.

Юлія та Іван хочуть не лише дарувати людям позитивні емоції за рахунок квітів, а й готові ділитися власним досвідом адаптації до цивільного життя із учасниками бойових дій.

Про це пише Запорізький обласний центр зайнятості

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100