реклама Делікат

Цивільних містян у Черкасах запрошують на військові вишколи. Все – на безоплатній основі. Так у межах циклу «Підготовка цивільних в умовах воєнного часу» можна відвідати заняття із основ поводжень зі зброєю, основ прицілювання, військової топографії, психологічної та медичної підготовки. Вишколи уже девятий місяць відбуваються двічі на тиждень із професійними інструкторами Добровольчого формування Черкаської територіальної громади (ДФТГ). Достатньо лише зареєструватися і прийти на визначений час покращувати свої навички, зазначають організатори.

Цикл «Підготовка цивільних в умовах воєнного часу» започаткували в Черкасах ГО «Черкаський інститут міста» та Добровольче формування Черкаської територіальної громади з метою надати цивільним ті знання і навички, які можуть допомогти врятувати життя під час війни. Ба більше, організатори переконані: в умовах, в яких перебуває країна останні роки, важливо перетворитися на громаду воєнного часу. Це – і про переформатування виробництв, безпеку міських просторів, волонтерський, добровольчий рухи та жителів громади, які мають вміти і захистити себе, і бути готовими в разі небезпеки діяти.

1

За словами голови ГО «Черкаський Інститут Міста» Івана Подоляна, вишколи проводять за визначеним на місяць уперед графіком та спеціальною програмою підготовки, яка містить і теорію, і практику.

- Програма вишколів для цивільних постійно актуалізується та ускладнюється. Спочатку було важливо дати людям чіткий алгоритм дій у разі небезпеки, наприклад, прильоту чи наступу ворога, основи медичної підготовки. Далі важливо розвивати навички поводження зі зброєю, тактичну підготовку, орієнтування на місцевості та військової топографії, уроки виживання. Тепер працюємо над подальшим удосконаленням програми, - каже Іван Подолян.

Тренінги проводять як у просторі ЧІМ (вул. Симоненка, 5), так і на відкритій місцевості, про що учасникам додатково повідомляють. Графік занять на вересень уже доступний. Обов'язкова попередня реєстрація за посиланням:

Форма ТУТ

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100