Сьогодні на сесії міської ради депутати проголосували за бюджет Черкас на 2013 рік, затвердивши загальний фонд. Бюджет розвитку розглядатимуть пізніше, відповідно до програми соціально-економічного розвитку.


За словами директора департаменту бюджетної політики міськвиконкому Наталії Джуган, цей бюджет дуже складний, оскільки на ряд галузей суттєво не вистачає коштів.

– Коли ми отримали вперше Державний бюджет, то побачили, що всі місцеві бюджети будуть потерпати від того, що делеговані повноваження незабезпечені ресурсом. Містам треба отримати більше 20 мільярдів гривень, щоб забезпечити мінімальні видатки. Ситуація ускладнюється ще й тим, що доходи, які планує держава на місцеві бюджети, є нереальними до виконання, – коментує Наталія Володимирівна.

За прогнозними показниками, місто залишається з дефіцитом у 100 млн. грн.

Виконавчому комітету вдалося дещо покращити стан у галузі фізичної культури та спорту, збільшивши фінансування цієї галузі власним ресурсом. Також не такою загрозливою є ситуація в галузі культури. Хоча доведеться переглядати навчальні плани музичних шкіл, вживати заходів з оптимізації в бібліотечній сфері. А от у охороні здоров’я та освіті ситуація – катастрофічна.

– На освіту не вистачає 22 мільйони гривень. Як би не намагалася освіта оптимізуватися, це неможливо зробити. В охороні здоров’я в нас другий рік поспіль недостатньо ресурсу. Зараз незабезпечені 3 місячні фонди – це 38 мільйонів гривень. Це фактично означає, що треба закривати дитячу лікарню і пологовий будинок або Третю міську лікарню! Та й це не дасть нам можливості зекономити такі кошти! – коментує Наталія Джуган.

У той же час вона згадує, що спроби міської влади оптимізувати медичні заклади закінчувалися скандалами і втручанням прокуратури. Тож каже, не даючи на це повноважень, держава має забезпечити місто ресурсом.

Тому вчора міський голова Черкас Сергій Одарич звернувся до першого віце-прем’єра Сергія Арбузова з відповідним листом.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+4 #17 Смайл 28.12.2012 14:51
Цитую Джуган Наталія:
Погодьтеся,клас сно те,що обговорюємо! Можливо колись почнемо впливати на процеси в країні
:lol:

Я ще інколи люблю індекс доу джонса обговорювати,ці ну тройської унції і тенденції ціни на нафту. Цікаво, чи впливає це на світовий бізнес? ;-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #16 Джуган Наталія 28.12.2012 11:45
Погодьтеся,клас сно те,що обговорюємо! Можливо колись почнемо впливати на процеси в країні
:lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #15 Микола Кудрявцев 28.12.2012 09:20
Як завжди, поради "все взять и поделить". Дійсно, вже не смішно..
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #14 Новый гость 27.12.2012 23:12
Чего волноваться, Одарыч еще пару развлекательных
центров запустит в Черкассах и казну наполнит.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #13 Оксана 27.12.2012 21:36
А звідки у простого лікаря Стадника шикарний джип та пальто з норковим манто? :lol: :D Невже в галузі, де "катастрофічно не вистачає" на зарплату такі сильні побори?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #12 Кому вниз 27.12.2012 21:29
А ЧОМУ В МІСЬКОМУ БЮДЖЕТІ Є ГРОШІ НА РАДНИКІВ ОДАРИЧА І НЕМАЄ НА ОСВІТУ З МЕДИЦИНОЮ??
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #11 Михайло 27.12.2012 21:26
Стадника й Джуган любий бюджет влаштує - аби з посад не вигнали :P Для себе солодка парочка комунізм давно збудувала і ділитись ні з ким не збирається... Одарича також, окрім фейсволів та сонячних годинників, нічого не цікавить.. В нинішній мерії медицину захищати нема кому :-x .
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #10 федор принципиальный 27.12.2012 21:02
аможет быть все эти негаразды связаны с тем что одарич нп пользуется аторитетом в киеве не пробивает вопросы города а только стонет на протяжении шести лет изанимается своими личными вопросами что он вообще полезного сделал для города не припомню такое впечатление что умирает город ився вина нынешней непрофессиональ ной команды во главе с супер реформатором одуричем
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #9 стадник 27.12.2012 18:14
Видатки на охорону здоров я здійснюються по формулі на одного жителя міста.Формулу обраховує Мінфін.Бюджет на галузь складе у 2012р-198млн,або на 1 жителя 697 грн. Мінфін пропонує місту жити за 160 млн.грн,або на 1 жителя 563грн.Різниця в сторону зменшення у 2013р на 134грн. Якщо і існує конфлікт інтересів,то це конфлікт громади,яка хоче жити не гірше, і Урядом, який може гарантувати лише те,що дає.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #8 дядя Баян 27.12.2012 18:13
Поки Джуган на своєму місці, нічого катастрофічного не станеться. Я цю інфу наприкінці грудня вже років 3 чую.Вже навіть не страшно.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100