реклама Делікат

Чи реорганізовуватимуть Черкаський професійний ліцей станом на 7 вересня невідомо, оскільки Міністерство освіти та науки України ще вивчає запити від двох установ стосовно цього закладу освіти.

Фото: Прочерк

Фото: Прочерк

Таку відповідь Суспільне отримало на наш інформаційний запит до МОН.

У відповіді йдеться про те, що прохання оптимізувати Черкаський професійний ліцей МОН отримало від двох установ: Державної служби України з надзвичайних ситуацій та Черкаської обласної військової адміністрації. Наразі МОН, аби ухвалити остаточне рішення, направило запит до Черкаської ОВА, аби врахувати та дотриматися гарантованих прав для учасників освітнього процесу відповідно до законодавства.

Рішення стосовно професійного ліцею Міносвіти ухвалить лише після ретельного вивчення питання, йдеться у відповіді.

Публікуємо текст відповіді МОН:

"До МОН надійшли звернення від Державної служби України з надзвичайних ситуацій з проханням розглянути можливість передачі до сфери управління ДСНС будівель та споруд Державного навчального закладу «Черкаський професійний ліцей», який знаходиться у безпосередній близькості до Черкаського інституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля (м. Черкаси), що є відокремленим структурним підрозділом Національного університету цивільного захисту України (м. Харків) та від Черкаської обласної військової адміністрації з проханням розглянути можливість здійснення оптимізації закладів професійної (професійно-технічної) освіти у Черкаській області (у тому числі Державного навчального закладу «Черкаський професійний ліцей»).

На сьогодні Міністерство освіти і науки України вивчає можливість щодо здійснення запропонованих дій з урахуванням дотримання гарантованих прав учасників освітнього процесу відповідно до законодавства.

МОН направлено листа до Черкаської обласної військової адміністрації та Черкаської міської ради з проханням поінформувати МОН:

  • про план переведення учнів Державного навчального закладу «Черкаський професійний ліцей» з дотриманням профілю навчання (у разі його припинення та приєднання до інших закладів освіти) із зазначенням орієнтовних дат;
  • конкретні пропозиції про переведення та подальше працевлаштування працівників закладу освіти;
  • обсяги інвестицій у заклади професійної (професійно-технічної) освіти м. Черкаси у перспективі найближчих трьох років з метою їх розвитку та покращення якості надання освітніх послуг.

Після опрацювання отриманих відповідей Міністерством освіти і науки України будуть ухвалені відповідні рішення.

Нагадаємо, батьки студентів стурбовані, чи здобуватимуть освіту в Черкаському професійному ліцеї їхні діти. Вони у серпня 2024 року заселилися в гуртожиток, а навчатися не можуть, оскільки немає регіонального замовлення, яке б дозволило їх прийняти. Загалом адміністрація закладу документи на бюджетні місця прийняла у 98 абітурієнтів.

Як розповів керівник обласного управління освіти Валерій Данилевський, підписати регіональне замовлення для ліцею наразі не можуть, бо його не сформували, оскільки не отримували розпорядження від керівника обласної адміністрації, а отже держзамовлення й не отримував і ліцей.

За словами Валерія Данилевського, наразі ті, хто подав документи до ліцею у 2024 році, без регіонального замовлення навчатися можуть тільки за власні кошти. Або ж ще є можливість вступити до іншого закладу професійно-технічної освіти до 1 жовтня.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100