реклама Делікат

У Черкасах невідомі залишили лайливі написи на меморіальному комплексі загиблим за незалежність України воїнам на площі Слави.

У Черкасах осквернили Меморіал загиблим воїнам на площі Слави. Суспільне Черкаси


Комунальники наводять там лад, а містян закликають звернутися до поліції, якщо вони знають, хто це зробив. Наразі поліція розшукує причетних, пише Суспільне.

Міський голова Анатолій Бондаренко на своїй сторінці у фейсбуці звернувся до жителів міста з проханням повідомити до поліції, якщо вони бачили, хто скоїв цей акт вандалізму:

"Хто має таку інформацію, прошу повідомити у міськрайонний відділ поліції. Закликаю жителів міста до пильності. Якщо це просто несвідома акція, то потрібно буде провести роз'яснювальну роботу з цими дітьми, а якщо свідома і за цим стоять, наприклад, російські спецслужби, хочеться, щоб було покарання відповідно до норм чинного законодавства".

Також він додав, що комунальники наводять лад біля меморіального комплексу лад і "все буде зроблено належним чином".

Пам'ятник загиблим воїнам у Черкасах. Суспільне Черкаси/Анастасія Столбова


На ситуацію також відреагувала мати загиблого черкаського воїна Олександра Коцуконя — Оксана Коцуконь.

"Від побаченого фото в історії одного знайомого ноги підкосилися. Поки приїхали на площу, хтось уже затер надпис, але ж від того не легше, факт вандалізму стався! Великою помилкою було того, хто побачив це першим, не викликати відразу поліцію. Що робити і як далі на все, що відбувається, реагувати ? Люди, що з нами?", — написала вона на своїй сторінці у фейсбуці.

Як розповіла речниця Головного управління Нацполіції області Зоя Вовк, наразі відкрите кримінальне провадження за частиною другою статті 297 Кримінального кодексу України — осквернення пам’ятника, спорудженого в пам’ять тих, хто захищав незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України.

Такі дії караються обмеженням волі на строк від трьох до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк.

"Проводяться слідчі та розшукові дії, переглядається відео з навколишніх камер спостереження", — зазначила речниця.

Комунальники наводять лад біля пам'ятника загиблим воїнам. Суспільне Черкаси/Анастасія Столбова


Черкащанка Анастасія сам напис не бачила, однак читала про цей випадок у соцмережі:

"Я коли в соцмережах побачила той напис — втратила дар мови. Проходила повз пам'ятник, то там уже замалювали все, але я вважаю, що винні повинні бути покарані якнайшвидше і вони мають попросити вибачення перед громадою. Я не розумію, чому люди так зневажливо ставляться до воїнів і пам'яті до них. Адже завдяки їм ми досі живемо під синьо-жовтим стягом".

реклама

Коментарі  

 
+3 #2 Віктор 12.09.2024 21:26
Потрібно обов"язково встановити камери спостереження на всіх Меморіальних комплексах, біля монументів , меморіальних дошках, щоб фіксувати злочини. Для цього потрібно залучити кошти виділені на придбання і установку камер фіксації перевищення швидкості автомобілями на дорогах міста , а також попереджувальни х знаків про встановлені камери.Спостерігаючи за рухом транспорту в місті, переконався,що встановлені на вулицях міста камери фіксації швидкості і попереджувальні знаки про ці камери- це витрачені на вітер кошти ,адже вони не дають ніякого ефекту.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #1 Дід Кривалівський 12.09.2024 20:18
Повинні бути камери які фіксують злочини. За камерами можна відстежити усе
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100