реклама Делікат

Під час Центральноукраїнського Форуму Рад ВПО, що відбувся у Вінниці, обговорювались питання підтримки внутрішньо переміщених осіб (ВПО) з боку місцевої влади, забезпечення їх житлом, а також співпраця між місцевою владою і громадським сектором у подоланні викликів війни.

Фото: chmr.gov.ua


Форум зібрав представників обласної влади, органів місцевого самоврядування, громадських організацій, Рад ВПО з центральної частини України, а також міжнародних організацій. Черкаську міську раду представляли заступниця міського голови Марина Гаркава і начальниця управління інформаційної політики Юлія Крапива.

Захід організувала Благодійна організація "Благодійний Фонд «Стабілізейшен Суппорт Сервісез» за фінансової підтримки Агентства ООН у справах біженців в Україні.

Марина Гаркава зазначила, що війна змусила тисячі українців залишити свої домівки та знайти прихисток у Черкасах. Наразі в місті офіційно зареєстровані 26 710 внутрішньо переміщених осіб. Черкаси активно допомагають ВПО, надаючи їм житло, гуманітарну допомогу та соціальні послуги, особливу увагу приділяючи вразливим категоріям населення.

Посадовиця також розповіла про підтримку внутрішніх переселенців у Черкасах. Зокрема, у місті діє тимчасовий притулок для осіб та сімей з дітьми, людей з інвалідністю та осіб похилого віку. Притулок створено на базі колишньої дитячої поліклініки і може одночасно вміщувати до 350 осіб.

Крім того, розпочинається капітальний ремонт будівель колишнього дитячого садка для створення ще одного місця тимчасового перебування ВПО. Проєкт фінансується за рахунок субвенції з державного бюджету в рамках "Надзвичайної кредитної програми для відновлення України" і буде співфінансуватися Європейським інвестиційним банком та бюджетом Черкаської міської територіальної громади.

За інформацією Черкаської міськради

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100