реклама Делікат

У Черкаси завітали представники Координаційного центру психічного здоров’я при Кабінеті Міністрів України, регіональні координатори Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» за ініціативою Олени Зеленської.

459590874_823415789945538_77323914659336217_n

Разом із Черкаським міським головою Анатолієм Бондаренком, заступницею міського голови Мариною Гаркавою і представниками обласної влади вони ознайомилися з роботою стаціонарної служби «Тимчасовий притулок для осіб і сімей з дітьми» Черкаського міського центру соціальних служб міської ради. Тут надають комплекс соціальних послуг для ВПО, спрямований на задоволення основних потреб людей, які через воєнні дії були змушені покинути свої домівки.

Переселенці отримують усе для фізичного та емоційного благополуччя. Фахівці із соціальної роботи, психолог та соціальні працівники здійснюють оцінку потреб та надають послуги, які спрямовані на підтримку, адаптацію та інтеграцію внутрішніх переселенців.У притулку облаштовані психологічна кімната, ресурсна кімната, дитяча кімната, навчальний кабінет та облаштований безпечний простір для індивідуальних/групових занять/тренінгів, груп взаємопідтримки.

«Приємно було почути схвальні відгуки представників Координаційного центру психічного здоров’я при Кабінеті Міністрів України щодо зусиль, які ми докладаємо у Черкасах щодо психосоціальної підтримки ВПО. Це допомагає переселенцям зберігати ментальне здоров'я та впоратися з пережитими подіями.

Вчасна психологічна допомога сприяє відновленню емоційної рівноваги, покращенню соціальних зв’язків та готовності до адаптації в нових умовах», - зазначає міський голова Анатолій Бондаренко.

«Війна змусила тисячі українців покинути свої домівки, і Черкаси стали для багатьох з них тимчасовим прихистком. Місто мобілізувало всі ресурси, щоб надати ВПО усе необхідне. З початку повномасштабної війни через Черкаси проїхали сотні тисяч людей, шукаючи безпечнішого місця. На сьогодні у місті зареєстровано понад 26 тисяч внутрішньо переміщених осіб, яким надається комплексна соціальна підтримка, у тому числі, і для підтримки ментального здоров’я", - розповідає Марина Гаркава.

Також цього дня до притулку завітав благодійник з Польщі Михайло Швець, який передав подарунки (іграшки, солодощі, навчальні матеріали) дітям, які тут проживають.

Про це пише Черкаська міськрада

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100