реклама Делікат

На благодійний забіг RUN 4 VICTORY у Черкасах зареєструвалося понад 1000 учасників з різних регіонів України. На Соборній площі зібралися спортсмени-професіонали та аматори, розповіли організатори.

IMG_20240915_080643

Кожен учасник обирав дистанцію: 2, 5, 10 чи 21 кілометр. Для наймолодших учасників були передбачені дистанції 200, 400, 800 метрів. Усі охочі могли долучитися до марафону, попередньо задонативши.

IMG_20240915_091026

Це третій марафон, який цього року проводить компанія МХП та Фонд «МХП-Громаді» у партнерстві із спортивною спільнотою «Характер» у великих містах України, щоб зібрати кошти на підтримку ЗСУ, розповів заступник головного виконавчого директора з агробізнесу МХП Сергій Доброгорський.

Цьогоріч марафон вирішили організувати у п’яти містах України: Тернополі, Вінниці, Черкасах, Ладижині та, завершальний, у Києві.

– Поки у Черкасах на забіг зареєструвалося найбільше учасників. На мою думку, це пов’язано з розголосом. Якщо кількість людей збільшується – їм подобається, що ми робимо.

IMG_20240915_095955

Була представлена інклюзивна траса для учасників з порушеннями опорно-рухового апарату та ампутаціями. До забігу приєдналися й ветерани. Ветеран АТО з інвалідністю Сергій Прядка подолав дистанцію 2 кілометри пліч-о-пліч з побратимами.

– Такі заходи потрібно проводити, щоб люди не забували, що війна триває. До останнього не знав, чи буду брати участь, але побратими вмовили й підтримали. У повсякденному житті ходжу в спортзал, тренуюся тричі на тиждень.

Цей забіг – не про 21 кілометр, він про те, щоб людина показала самій собі, на що вона здатна, наголосив начальник Черкаської ОВА Ігор Табурець. Керівник області нагадав про спорт як спосіб відновлення для ветеранів.

IMG_20240915_085749

– Ветерани будуть повертатися у різних станах: і психічних і фізичних. Саме спорт показує, наскільки важлива безбар’єрність. Зокрема, 6 учасників Паралімпійських ігор від Черкащини продемонстрували, що наша нація – непереможна. Це приклад для молодшого покоління, для тих, хто прийде з війни.

21 кілометр у повному пожежному екіпіруванні в пам’ять про своїх загиблих побратимів пробіг ДСНСник з Полтави Андрій Гречаний. Підтримати його приїхали колеги.

IMG_20240915_092252

– Ми завжди знаходимося в гарній формі, підтримати нашого колегу для нас – честь. Тут зібралися не тільки рятувальники з Полтавщини, а й з Черкащини, Дніпропетровщини, Київщини, – сказав начальник головного управління ДСНС України у Полтавській області Андрій Хижняк.

На згадку про забіг учасники отримали медалі.

Кошти, зібрані під час благодійного забігу, передадуть на потреби 118 бригади ТрО міста Черкаси.

Юлія Капуш

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100