реклама Делікат

В рамках міжнародного культурного діалогу до Талліна (Естонія) запросили відомих  українських джазменів - Олексія Петухова (фортепіано, м.Одеса) та Михайла Євтушенка (саксофон, м.Черкаси).

За період повномасштабного вторгнення це стало однією з найбільших культурних подій в Естонії, пов’язаних з Україною.

Під час відвідин естонської столиці українські музиканти дали концерт в парламенті, що є безпрецедентною акцією.

Jazz_096

Координатором цього заходу став член комісії з міжнародних справ Юку-Калле Райд.

Варто зазначити, що в естонському парламенті вже давно існує міжфракційна група з підтримки Україниі,  і цей концерт став дуже символічним.

21 вересня у філармонійному залі Tallinas Mustpeade Majas  відбувся спільний благодійний концерт українських та естонських музикантів «Odesa-Tallin Jazz Night».

Відомі естонські музиканти Яак Соояер, Карл-Юхан Лаансесаар та Рауль Вайгла  вже виступали в Одесі в 2023 році разом з Олексієм Петуховим.

Програма концерту поєднала в собі авторську музику Михайла Євтушенка та Олексія Петухова, а також українську та естонську  народну музику в джазовій інтерпретації.

Були присутні багато представників української діаспори,  посол України в Республіці Естонія Максим Кононенко.

Виручені від концерту кошти підуть на підтримку одеського благодійного фонду «Корпорація Монстрів».

Організатор приїзду українських музикантів Мееліс Кубітц зазначив: «Потрібно представляти Україну для Європи та світу в сучасному європейському світлі. Приїзд сучасних українських митців важливий не лише для України, а і для естонського суспільства. Сучасна музика несе в собі багато емоційних відображень сьогодення та тримає фокус на підтримці України.»

Ці дні широко були висвітлені в естонських ЗМІ.  Музика  Cherkasy Jazz Orchestra звучала на радіо. Михайло та Олексій багато розповідали про життя та важливість культури в Україні в умовах війни.

Олексій Петухов паралельно зі службою в ЗСУ продовжує давати концерти та займається просвітництвом. Зокрема очолює Джазову Академію при Всесвітньому Клубі Одеситів.

Михайло Євтушенко є засновником та диригентом  Cherkasy Jazz Orchestra, дитячого зведеного оркестру Junior Orchestra Cherkasy, а також організатором дитячого музичного фестивалю «Цвіт у Світ» та дитячого музичного табору «Junior».

Про це інформує Михайло Євтушенко, фото надане організаторами

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100