реклама Делікат

Епідсезон захворювань на грип та ГРВІ у Черкаській області розпочнеться з жовтня, повідомив генеральний директор ДУ «Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» Володимир Папач.

IMG_20240926_201650


Водночас він наголосив, що, впродовж восьми місяців поточного року, на ГРВІ та COVID-19 захворіли понад 164 000 черкащан (14% від населення Черкащини).

– Порівняно з аналогічним періодом минулого року, рівень захворюваності зріс на 40% серед дорослих, на 50% – серед дітей. Половину від усіх захворілих складають діти.

З середини літа спостерігається різке зростання захворюваності на коронавірусну інфекцію, наголосив фахівець.

– Упродовж серпня-вересня поточного року захворіло 2230 осіб. У червні-липні це число було в п’ятнадцять разів меншим. Госпіталізували 650 осіб, та, на жаль, життя 9 госпіталізованих врятувати не вдалося. Переважно на COVID-19 хворіли люди літнього віку, усі вони не були щепленими.

В області циркулює ряд штамів вірусу SARS-CoV-2, зокрема, субваріант штаму коронавірусу «Омікрон» FLiRT.

Єдиним дієвим засобом для уникнення важких наслідків COVID-19 та ускладнень є вакцинація, нагадав Володимир Папач. Важливо вакцинуватися особам із групи ризику: дорослим і дітям, які мають хронічні захворювання, вагітним жінкам, людям похилого віку.

– На сьогодні рівень охоплення плановими щепленнями жителів області – недостатній. За вісім місяців щепилися лише 2645 жителів Черкащини, що на 60% менше, ніж минулого року.

Також важливо уникати контактів із хворими, що мають прояви інфекції, дезінфікувати поверхні, предмети, з якими людина контактує найчастіше, дотримуватися правил особистої гігієни.

В області продовжують працювати 88 пунктів щеплень. Проводяться виїзні вакцинальні акції, під час яких можна отримати безкоштовні щеплення, зокрема від COVID-19.

Юлія Капуш

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100